όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά

images

Καιρό είχαμε να διαβάσουμε προπαγάνδα για Σκουριές στην Ελευθεροτυπία, αλλά ο Σάκης Αποστολάκης είναι εδώ και δεν μας απογοητεύει… Επαναφέρει το θέμα της λήψης DNA με αφορμή την απόρριψη από εισαγγελέα και ανακριτή της προσφυγής 29 κατοίκων της περιοχής που εκλήθησαν να δώσουν DNA. Η αστυνομία, λέει το άρθρο του Σάκη σήμερα στην Ελευθεροτυπία, «προσπαθεί να ενώσει σε μία δύο ξεχωριστές υποθέσεις. Τον εμπρησμό στο εργοτάξιο των Σκουριών, στις 17 2 2103, και τα επεισόδια στον Λάκκο Καρατζά, όπου, σύμφωνα με την αστυνομία, τραυματίστηκε αστυνομικός, στις 12 5 2013».

Σάκη κοιτάξου στον καθρέφτη λίγο γιατί βλέπω πολύ έχεις κιτρινίσει… Τι θα πει «σύμφωνα με την αστυνομία, τραυματίστηκε αστυνομικός»; Τραυματίστηκε ή όχι; Πήγε στο νοσοκομείο ναι ή όχι; Μήπως ήταν και αυτό προβοκάτσια, Σάκη, και τραυματίζει ο ένας αστυνομικός τον άλλον για να κατηγορηθούν οι «αγωνιστές»; Ρωτάω, διότι κάτι τέτοια πήγες να περάσεις για τα επεισόδια στις Σκουριές, ότι ήταν προβοκάτσια της ίδιας της εταιρείας. Μήπως να σταματήσεις να βλέπεις αμερικάνικες αστυνομικές σειρές;

Για την ιστορία, οι 29 έδωσαν δείγμα DNA μαζί με δήλωση ότι το κάνουν χωρίς τη θέλησή τους, καταγγέλλοντας παράλληλα την πρακτική ως παράνομη. Μαζί κατέθεσαν προσφυγές με τις οποίες ζητούσαν να θεωρηθεί άκυρη η λήψη DNA, στην προσπάθεια συσχετισμού των δύο άσχετων μεταξύ τους δικογραφιών. Για τα επεισόδια στον Λάκκο Καρατζά, υπάρχει μια ογκωδέστατη δικογραφία 3.600 σελίδων και  30 dvd, και μια κατηγορία σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, με αρχηγό και εγκέφαλο τον Τόλη Παπαγεωργίου. Ο δικηγόρος του κου Παπαγεωργίου, Δημήτρης Συμεωνίδης, δηλώνει πως το επόμενο βήμα είναι να κληθούν οι 29 από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα, που θα κάνουν τη κυρία ανάκριση, για να διαπιστωθεί σε ποιους θα απευθυνθούν κατηγορίες.