εργάζονται σκληρά…

Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα “andigold” blog… Καινούργιο έκανε την εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη με τον ευφάνταστο τίτλο solidaritynogold.blogspot. Το δημιούργησε η νέα(!) επιτροπή αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους και διωκόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής, η οποία «συγκροτείται (και φιλοδοξεί να πλαισιωθεί περαιτέρω) από πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες, συνελεύσεις και άτομα που δραστηριοποιούνται ενάντια στην εγκατάσταση των μεταλλείων στη ΒΑ Χαλκιδική». Εξηγώντας λίγο παρακάτω τους στόχους τους, ενημερώνουν κάθε ενδιαφερόμενο ότι «η δική μας δράση ως επιτροπή στηρίζεται στις ανοιχτές και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, φιλοδοξώντας να επιτύχει τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική συσπείρωση επί του θέματος. Κομμάτι της συλλογικής μας προσπάθειας αποτελεί :

  • η τεκμηρίωση και η ανάδειξη του αγώνα στη Χαλκιδική σε επίπεδο επιστημονικό και τεχνικό
  • η αποκαθήλωση των επιχειρημάτων της εταιρείας πάνω στο περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό ζήτημα
  • η αλληλεγγύη και η στήριξη των διωκόμενων σε νομικό, επιστημονικό και ηθικό επίπεδο
  • η διάδοση της πληροφορίας του αγώνα και το σπάσιμο του πέπλου σιωπής που έχουν στήσει τα μέσα ενημέρωσης που βρίσκονται σε άμεση συσχέτιση με τα συμφέροντα στην περιοχή, και τέλος
  • η εγκαθίδρυση μόνιμης κινηματικής αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ των κατοίκων στη Χαλκιδική και των αλληλέγγυων στη Θεσσαλονίκη.

Εντάξει παιδιά, καταλάβαμε… Πόσα blog προλαβαίνουν πια και τρέχουν οι ίδιοι άνθρωποι; Ακούραστοι… Από την άλλη, μεροκάματο είναι αυτό… Δύσκολοι καιροί… (Γιατί δεν ψήνομαι με τίποτα ότι αγνοί «ιδεολόγοι» και «αγωνιστές» έχουν χρόνο να συντηρούν Blog, να κάνουν συνελεύσεις, πορείες, εκδηλώσεις, παραστάσεις, διαμαρτυρίες, συγκεντρώσεις και να γράφουν καθημερινά ανακοινώσεις σε tweeter, και  facebook. Το πολύ-πολύ κάποιοι να το κάνουν από κομματικό καθήκον…).

Άλλη μια απορία μου είναι σε τι διαφέρει ως προς τους σκοπούς (για την σύνθεση δεν έχω καμία αμφιβολία), η «νέα(!) επιτροπή αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους και διωκόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής», από το «ανοιχτό συντονιστικό Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού» που σύμφωνα με το blog του (http://nogoldthess.espivblogs.net/about/) δημιουργήθηκε στα τέλη του Μαρτίου του 2012, από ένα «σύνολο ατόμων και συλλογικοτήτων» και αυτό, με παρόμοιους –αν όχι ταυτόσημους– στόχους.