βασίλης ο χιουμορίστας…

Ο συνδικαλιστής δημοσιογράφος και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος έχει διακριθεί πολλές φορές για τους αγώνες του στον δημοσιογραφικό κλάδο και για τα άρθρα του ως μαχόμενος δημοσιογράφος, αλλά δεν έχει διακριθεί για το χιούμορ του… Η σημερινή του απόπειρα στην Αυγή να κάνει χιούμορ με την κατάσταση στην Λαμπεντούσα και να ρίξει αιχμές για την Χαλκιδική, μάλλον απέτυχε.

Η είδηση έχει ως εξής: «Αντιμέτωποι με τους οργισμένους κατοίκους της Λαμπεντούζα βρέθηκαν ο πρόεδρος της Ε.Ε. κ. Μπαρόζο και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας κ. Λέτα μόλις πάτησαν το πόδι τους στο νησί όπου είχαν μεταφερθεί τα 302 πτώματα της ναυτικής τραγωδίας της 3ης Οκτωβρίου. Οι κάτοικοι οργισμένοι φώναζαν συνθήματα στα οποία αποκαλούσαν δολοφόνους και υποκριτές τους επίσημους επισκέπτες και τους ζητούσαν να επισκεφθούν το στρατόπεδο πρώτης υποδοχής παράνομων μεταναστών που λειτουργεί στο νησί, για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν».

Από εδώ και κάτω αρχίζει η προσπάθεια για χιούμορ του Μουλόπουλου…

«Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το θέμα απασχόλησε τον πρωινό καφέ στο Μαξίμου, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Βενιζέλο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα επιτελεία των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης κατέληξαν στην ακόλουθη τακτική: Με δηλώσεις τους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Κεδίκογλου και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας θα κατηγορήσουν τους πολίτες της Λαμπεντούζα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Ο υπουργός Δικαιοσύνης θα καλέσει τους εισαγγελείς (αδιευκρίνιστο αν εννοεί ‘Ελληνες ή Ιταλούς) να διερευνήσουν αν υπάρχουν διασυνδέσεις των ακραίων της Λαμπεντούζα με τους ακραίους της Χαλκιδικής…» κ.λπ., κ.λπ….

Βασίλη μου, άστο, αρχίζει και κρυώνει και ο καιρός…