το ανέκδοτο του μήνα

“Εμείς πολιτική δεν κάνουμε με τα δημοσιεύματα”, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ…

Ας διαβάσουν το συγκεκριμένο δημοσίευμα όσοι εθελοτυφλούν και υποστηρίζουν ότι η υπόθεση στις Σκουριές είναι τάχα θέμα των κατοίκων και ότι δεν γίνεται πολιτική σπέκουλα από συγκεκριμένα κόμματα… Τώρα που ο κλοιός σφίγγει και επίκεινται κι άλλες συλλήψεις που πιθανότατα θα αφορούν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο φίλα προσκείμενος τύπος βγήκε στην αντεπίθεση…

[ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 11/10/2013]

Βόμβα στα πολιτικά πράγματα επιχείρησε να ρίξει χθες η εφημερίδα “Αυγή”, που σε ρεπορτάζ, το οποίο υπογράφει ειδικός συνεργάτης της, υποστηρίζει πως συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν καταστρώσει ένα σχέδιο προβοκάτσια κατά του ΣΥΡΙΖΑ και κινημάτων, κυρίως αυτού των πολιτών της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής που είναι αντίθετοι με την εξόρυξη χρυσού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, του οποίου η δημοσίευση είχε το πράσινο φως της Κουμουνδούρου, στον πυρήνα αυτού του σχεδίου βρίσκεται η συστηματική παρακολούθηση των τηλεφώνων βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με το Μαξίμου, όπως υποστηρίζει ο ειδικός συνεργάτης της “Αυγής”, να έχει ως στόχο τη σύνδεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με οποιαδήποτε μορφή βίας. Μάλιστα γίνεται συγκεκριμένη αναφορά για παρακολούθηση τηλεφώνων βορειοελλαδιτών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (“της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης”), ενός βουλευτή του ΚΚΕ και στελεχών της εξωκοινοβουλευτικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σε ό,τι αφορά τις πηγές του ρεπορτάζ, ο ειδικός συνεργάτης της “Αυγής” μιλά για πληροφορίες, ακριτομυθίες, δημόσιες δηλώσεις και διαρροές από την ΕΥΠ, μετριοπαθείς προσωπικότητες της Νέας Δημοκρατίας αλλά και “βιαστικούς” του Μαξίμου. Στο ρεπορτάζ υπογραμμίζεται πως μέρος του σχεδίου αφορά την κινητοποίηση “των πρόθυμων στο δικαστικό σώμα”, που θα αναλάβουν να γενικεύσουν τις Σκουριές και να περάσουν “αντιεγκληματική” νομοθεσία από τα κινήματα αντίστασης στην Αριστερά. Από την Κουμουνδούρου χθες αρνήθηκαν να μπουν στην ουσία του δημοσιεύματος και να το σχολιάσουν, υποστήριξαν όμως πως τόσο η κυβέρνηση όσο και η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και οι επικεφαλής της ΕΥΠ οφείλουν να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις σε σχέση με τη λειτουργία μηχανισμών του κράτους. Σε αυτή τη γραμμή ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε χθες πως δεν χρειάζεται ούτε να υιοθετήσει ούτε να μην υιοθετήσει το δημοσίευμα και ζήτησε από τους δημοσιογράφους να αναζητήσουν απαντήσεις στην πλευρά της κυβέρνησης. «Εμείς πολιτική δεν κάνουμε με τα δημοσιεύματα».

«Ακόμη και η πιο απίστευτη γελοιότητα, ακόμη και η πιο ακραία φαντασιοπληξία πρέπει να έχουν τα όριά τους. Για να μη σκεφτούμε τίποτα χειρότερο για τη σκοπιμότητα του συγκεκριμένου δημοσιεύματος», δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως δυστυχώς το επικοινωνιακό παιχνίδι του κ. Τσίπρα έχει ξεφύγει και από τα τελευταία όρια της σοβαρότητας, καθώς διέψευσε τα «φαντασιόπληκτα σενάρια» που η Κουμουνδούρου διοχέτευσε στην εφημερίδα του κόμματος.