Η BHP αύξησε κατά 10% συνολικά την παραγωγή χαλκού σε όλες τις εκμεταλλεύσεις της

Η BHP ανακοίνωσε ότι κατέγραψε αύξηση 10% συνολικά στην παραγωγή χαλκού σε όλες τις εξορυκτικές της τοποθεσίες. Το υψηλό του χαλκού οφείλεται στην παραγωγή ρεκόρ στο μεταλλείο Spence στη Χιλή, στις ισχυρές επιδόσεις στο Copper South Australia (που περιλαμβάνει τις εκμεταλλεύσεις Olympic Dam, Prominent Hill και Carrapateena) και στη βελτιωμένη απόδοση στο μεταλλείο Escondida.

«Παραμένουμε σε καλό δρόμο για την επίτευξη της επιθυμητής παραγωγής χαλκού, σιδηρομεταλλεύματος και άνθρακα για το τρέχον έτος. Η Iron Ore της Δυτικής Αυστραλίας, ένας σημαντικός παραγωγός σιδηρομεταλλεύματος παγκοσμίως, κατάφερε να επιτύχει μια ακόμη περίοδο σταθερής παραγωγής παρά τις έντονες βροχοπτώσεις. Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε βελτιώσεις στις σιδηροδρομικές και λιμενικές μας υποδομές, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη, μεσοπρόθεσμα, ετήσιας παραγωγής 305 εκατομμυρίων τόνων ετησίως και πέραν αυτού», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BHP, Mike Henry.

Το πρώτο τρίμηνο του 2024 η BHP ολοκλήρωσε την πώληση των ορυχείων Blackwater και Daunia της BHP Mitsubishi Alliance (BMA) στο Κουίνσλαντ στην Whitehaven Coal για συνολικό τίμημα μετρητών έως 4,1 δισ. δολάρια. Ενώ οι άλλες μονάδες εξόρυξης άνθρακα της BHP στο Queensland επηρεάστηκαν από τις καιρικές συνθήκες και ειδικά τις βροχοπτώσεις, ο Henry παραμένει αισιόδοξος.

«Στις μεταλλουργικές μονάδες της BMA στο Κουίνσλαντ, ο σημαντικά υγρός καιρός, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων δύο τροπικών κυκλώνων και των προκλήσεων σε θέματα λειτουργίας, επηρέασαν το κόστος παραγωγής και γενικότερα το κόστος της μονάδας. Για το λόγο αυτό έχουμε κάνει αναθεώρηση των στόχων για φέτος», είπε ο Henry.

«Στον Καναδά, το έργο Jansen Stage 1 παραμένει μπροστά από το αρχικό του χρονοδιάγραμμα και έχει πλέον ολοκληρωθεί κατά 44%. Στη Δυτική Αυστραλία, αναμένουμε να ανακοινώσουμε μια απόφαση για το μέλλον της μονάδας μας για νικέλιο τους επόμενους μήνες, όπου γίνονται προσπάθειες για τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών και τη διατήρηση της αξίας».

[ΠΗΓΗ: https://rawmathub.gr, με πληροφορίες από australianmining.com.au, 23/4/2024]