Επίσκεψη Του Γενικού Γραμματέα Ενέργειας Και Ορυκτών Πρώτων Υλών Του ΥΠΕΝ, Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη Στην ΕΑΓΜΕ

Τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κύριο Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη υποδέχτηκε την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 στις εγκαταστάσεις της ΕΑΓΜΕ στο Ολυμπιακό Χωριό ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών κ. Διονύσιος Γκούτης.

Ο κ. Αϊβαλιώτης ξεναγήθηκε από τους κ.κ. Κ. Σάλτα (Πρόεδρος Δ.Σ.), Δ. Γκούτη (Γενικός Διευθυντής) και από τα Μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Χ. Καβαλόπουλο, Ε. Σπυρίδωνος και Π. Σακκά, καθώς και από το προσωπικό της Αρχής στα εργαστήρια, αλλά και στο νεότευκτο Εθνικό Γεωλογικό Μουσείο.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στην Αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΓΜΕ, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι δραστηριότητες της Αρχής, οι προτάσεις ερευνητικών έργων προς ένταξη στη νέα Προγραμματική Περίοδο ΕΣΠΑ, η συμβολή της ΕΑΓΜΕ στη Στρατηγική Ανάπτυξης και Αξιοποίησης των Ελληνικών Ορυκτών Πρώτων Υλών και της Γεωθερμίας, αλλά και η δυνατότητα ενίσχυσης της Αρχής σε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό.

Ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κύριος Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης μετά την επίσκεψη δήλωσε: «Είχα τη χαρά να επισκεφθώ την ΕΑΓΜΕ. Μου παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες και οι ενέργειες της Αρχής για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας, τόσο στο ερευνητικό, όσο και στο επενδυτικό πεδίο. Η ΕΑΓΜΕ θα είναι συνεργός και συνοδοιπόρος του ΥΠΕΝ για της επιτάχυνση της εκμετάλλευσης των ορυκτών της χώρας με κοινό στόχο το καλό της εθνικής οικονομίας, αλλά και την ευρωπαϊκή προσπάθεια για ανάπτυξη δράσεων και την εκμετάλλευση κρίσιμων πρώτων υλών έτσι ώστε η Ευρώπη να είναι ισχυρή στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα. Θα κάνουμε κάθε τι δυνατόν να ενισχύσουμε την ΕΑΓΜΕ στο έργο της. Αναφορικά με το νέο μεγάλο πρότζεκ του πρώτου Εθνικού Γεωλογικού Μουσείου θα ήθελα να πω ότι είναι καταπληκτικό και αν ήμουν μαθητής θα ήμουν ενθουσιασμένος. Ελπίζω όλα τα σχολεία της χώρας να επισκεφθούν το Μουσείο και σίγουρα έχουν να μάθουν πολλά για την γεωλογική μας ιστορία και τον ορυκτό μας πλούτο”.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών κ. Διονύσιος Γκούτης τόνισε: «Με χαρά υποδεχτήκαμε στην ΕΑΓΜΕ τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κύριο Αϊβαλιώτη. Η συνεργασία μας με τον Υπουργό, τους Υφυπουργούς, τους Γενικούς Γραμματείς και τους επιτελείς του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι καθημερινή. Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε στον κ. Αϊβαλιώτη, τις εγκαταστάσεις μας, τα εργαστήριά μας, το υπερσύγχρονο Εθνικό Γεωλογικό Μουσείο, αλλά και μια σειρά από καινοτόμες νέες δράσεις και ερευνητικά έργα που προγραμματίζουμε, με σκοπό τη συνέχιση του επιστημονικού έργου της ΕΑΓΜΕ, καθώς και την ανάδειξη της προσφοράς και διάχυσης της επιστημονικής γνώσης στην κοινωνία.»

[ΠΗΓΗ: https://www.kostoday.com/, 13/11/2023]