Γάλλιο: Στην Ελλάδα βρίσκεται η πρώτη ύλη που ψάχνει όλος ο πλανήτης

Η πρώτη ύλη που ψάχνει όλος ο πλανήτης βρίσκεται στην Ελλάδα και φτάνει για όλη την Ευρώπη την ώρα που η Κίνα, ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής παγκοσμίως, έβαλε περιρισμούς στις εξαγωγές της.

Το γάλλιο είναι μία απαραίτητη πρώτη ύλη για την επικοινωνία των δικτυών 5G, για την κατασκευή φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, για την παραγωγή μικροτσιπ, για την κατασκευή ραντάρ αλλά και κρίσιμης αμυντικής τεχνολογίας τελευταίας γενιάς.

Σύμφωνα μάλιστα με τον γερμανικό τύπο, η Ελλάδα, μπορεί να καλύψει την ανάγκες της όλης της Ε.Ε. σε γάλλιο.

Που βρίσκεται αυτή η τεράστια ποσότητα γαλλίου; Στη Βοιωτία, όπου η Αλουμίνιον Ελλάδας λειτουργεί τα μεγαλύτερα ορυχεία βωξίτη στην Ευρώπη.

Να σημειωθεί πως ο βωξίτης είναι πλούσιος σε γάλλιο, σε ικανές ποσότητες να καλύψει τις ανάγκες της Ευρώπης στην πολύτιμη πρώτη ύλη.

Μετά τους περιορισμούς της Κίνας στις εξαγωγές γαλλίου, από τις οποίες καλύπτονταν το 71% των αναγκών της Ευρώπης, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στράφηκαν στην Ελλάδα, ζητώντας από την Αλουμίνιον Ελλάδας του ομίλου Μυτιληναίος αν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της Γηραιάς Ηπείρου σε γάλλιο.

Αν γίνει με σωστές βάσεις κάτι τέτοιο, ίσως αποδειχθεί ευεργετικό για τη χώρα μας και σε βάθος χρόνου για τη… τσέπη μας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

[ΠΗΓΗ: https://www.thrakikiagora.gr/, από Sportime.gr, 24/9/2023]