Τέμπη: Ταυτοποιήθηκαν 32 θύματα της τραγωδίας – Στους 57 οι νεκροί

Τραγωδία στα Τέμπη  EUROKINISSI

Σταδιακά συμπίπτει ο αριθμός των θυμάτων και ο αριθμός των αγνοουμένων από την τραγωδία στα Τέμπη, καθώς μέχρι στιγμής υπάρχει ένας παραπάνω νεκρός άνθρωπος τον οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει κάποιος συγγενής αναζητήσει. Ολοκληρώνονται σήμερα οι έρευνες στον τόπο της τραγωδίας

Αδιάκοπες είναι οι προσπάθειες των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων για την ταυτοποίηση των θυμάτων από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Ήδη έως σήμερα το πρωί έχουν ταυτοποιηθεί 32 θύματα μέσω DNA.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί επίσημα στην ελληνική αστυνομία ως αγνοούμενοι 56 επιβάτες. Τονίζεται το «μέχρι στιγμής», καθώς υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος από οικείους ή συγγενείς.

Αυτή την ώρα ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών που έχουν ανασυρθεί είναι 57, δηλαδή ένας περισσότερος από αυτούς που έχουν δηλωθεί στον κατάλογο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι σοροί ταυτοποιούνται με την μέθοδο DNA και ουσιαστικά οι αταυτοποίητοι ή αγνοούμενοι είναι 25 πλέον, με την διαδικασία όμως να «τρέχει» και ενδεχομένως μέχρι το βράδυ να έχει ολοκληρωθεί.

/
/  MOTIONTEAM

Επίσης, παραμένουν για νοσηλεία 48 επιβάτες, οι 6 από αυτούς σε ΜΕΘ. Μία επιβάτης με σοβαρά εγκαύματα διακομίσθηκε στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου που διαθέτει ειδική μονάδα εγκαυμάτων.

Για τη διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 55 δείγματα DNA από τις σορούς και 52 δείγματα από συγγενείς των επιβατών καθώς και 26 δείγματα από ανθρώπινα μέλη που όπως φαίνεται κάποια από αυτά ανήκουν σε σορούς που δεν είχαν εντοπιστεί σε άρτια κατάσταση, με την διασταύρωση να συνεχίζεται.

/
/  MOTIONTEAM

Η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, κατά προτεραιότητα- προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η επώδυνη διαδικασία.

Οι οικείοι και συγγενείς των θυμάτων όταν ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση ενημερώνονται από τον Επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ΕΛΑΣ και τον ειδικό ψυχολόγο της Αστυνομίας και προχωρά η διαδικασία παραλαβής της σορού. Η παράδοση στους συγγενείς θα γίνεται όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στο σύνολό της.

/
/  MOTIONTEAM

Η διαδικασία ενημέρωσης των συγγενών και οικείων των ταυτοποιημένων σορών έχει ξεκινήσει από χθες ήδη, με την ενημέρωση των πρώτων οικογενειών. Υπενθυμίζεται ότι στη διάθεση των συγγενών θυμάτων και τραυματιών βρίσκονται τρία ξενοδοχεία στην πόλη της Λάρισας.

Οι έρευνες στο πεδίο της τραγωδίας

Παράλληλα, οι έρευνες στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη, από τους πυροσβέστες, συνεχίζεται και σήμερα, όπου αναμένεται οι γερανοί να σηκώσουν ξανά κάποια βαγόνια και κάποιες λαμαρίνες για να ελεγχθούν εκ νέου μία τελευταία φορά.

/
/  MOTIONTEAM

Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα και στη συνέχεια θα απομακρυνθούν τα βαγόνια και τα συντρίμμια για να μεταφερθούν σε προκαθορισμένο και φυλασσόμενο χώρο για την πραγματογνωμοσύνη και τις έρευνες της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται πως εκτός από τους ψυχολόγους που βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, έχει συσταθεί ομάδα ψυχολόγων από την τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10 306 και καλεί τους συγγενείς και τις οικογένειες τραυματιών και θυμάτων προκειμένου να τους παρέχει ψυχολογική υποστήριξη και καθοδήγηση.

ΠΗΓΗ https://www.news247.gr Θοδωρής Παναγιωτίδης03 Μαρτίου 2023 10:31