Στη Θεσσαλονίκη αυτό το Σαββατοκύριακο ο πανελλήνιος τελικός διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη ο Πανελλήνιος Τελικός του Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας FIRST® LEGO® League που αφορά μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 9-16 ετών. Μια συνδιοργάνωση του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Eduact με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και υπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η ΔΕΘ – HELEXPO αποτελεί χορηγό φιλοξενίας και η διοργάνωση θα λάβει χώρα στο Περίπτερο 6. Χρυσοί Χορηγοί: KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός, ΤΙΤΑΝ.

Οι 58 κορυφαίες ομάδες που προκρίθηκαν με επιτυχία στον Πανελλήνιο Τελικό Διαγωνισμό από τους Προκριματικούς σε Βόλο, Ρόδο, Κρήτη, Σπάρτη, Αθήνα, Ξάνθη, Γιάννενα και Θεσσαλονίκη διαγωνίζονται λίγο πριν μας εκπροσωπήσουν στις Παγκόσμιες Διοργανώσεις. Ανάμεσα σε αυτές είναι το World Festival 2023, FIRST® LEGO® League Challenge στο  Houston, USA, το FIRST® LEGO® League Western Edge Open στο Long Beach California, USA, το FIRST® LEGO® League Morocco Open Invitational 2023 στο Marrakech, Morocco, το FIRST® LEGO® League WPI Open Invitational στη Massachusetts, USA και στο FIRST® LEGO® League Asia Pacific Open Championship στο Macquarie University, Sydney NSW Australia. Επιπλέον στον Τελικό, θα βρίσκεται και η Εθνική Ομάδα Ρομποτικής που πέρσι κατάφερε να κερδίσει τρία μετάλλια για τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα του FIRST Global.

Στόχος της φετινής σεζόν SUPERPOWERΕD℠, είναι οι ομάδες του FIRST® LEGO® League να ερευνήσουν από πού προέρχεται η ενέργεια και πώς διανέμεται, αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται. Επιστρατεύοντας την SUPER POWERED δημιουργικότητά τους θα χτίσουν ένα καινοτόμο και καλύτερο ενεργειακό μέλλον. Πρόκειται για μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® Education και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως. Ο διαγωνισμός διεξάγεται με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ15/160778/Δ2) και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στον Πανελλήνιο Τελικό Διαγωνισμό θα συμμετάσχουν σύνολο 1.000 παιδιά, προπονητές και εθελοντές και η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς το κοινό.

Η Τελετή Λήξης και η ανακοίνωση των προκρίσεων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 13:00 για όλες τις ομάδες εντός ενός διασκεδαστικού και εορταστικού κλίματος.

Τη διοργάνωση υποστηρίζουν οι Χρυσοί Χορηγοί: KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός, ΤΙΤΑΝ, ο Ασημένιος Χορηγός Motor Oil, οι Μεγάλοι Χορηγοί: φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ και ΔΕΔΔΗΕ, ο Χορηγός ΟΛΘ, ο Χορηγός Υγείας Όμιλος Euromedica, οι Μεγάλοι Αρωγοί: ΦΟΔΣΑ και Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο Χορηγός Μετακίνησης Avance και οι Επιστημονικοί Συνεργάτες Ο3 Out of Ordinary, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του: https://firstlegoleague.gr/.

[ΠΗΓΗ: https://www.thestival.gr/, 16/3/2023]