Το restart στις Σκουριές

Για τις αρχές του καλοκαιριού τοποθετείται το restart στις Σκουριές, στιγμή που θεωρείται ιστορική εάν λάβουμε υπόψη τι έχει τραβήξει και η συγκεκριμένη επένδυση. Υπενθυμίζουμε ότι οι Καναδοί της Eldorado Gold έθεσαν σε καθεστώς συντήρησης το έργο λόγω των πολλαπλών και πολύ μεγάλων εμποδίων που τους έβαζε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Πλέον έχει κλειδώσει η επανεκκίνηση των κατασκευαστικών εργασιών για λίγο μετά το β’ εξάμηνο της φετινής χρονιάς. Μάλιστα, αυτό το διάστημα η Ελληνικός Χρυσός έχει προκηρύξει διαγωνισμούς για να επιλέξει τους αναδόχους που θα υλοποιήσουν τα επιμέρους έργα, με ένα από αυτά να αφορά στην κατασκευή του χώρου ξηρής απόθεσης μεταλλευτικών καταλοίπων. Οι κατασκευαστικές εργασίες των Σκουριών θα διαρκέσουν τρία χρόνια, μέχρι δηλαδή το μεταλλείο, που αποτελεί συνδυασμό υπόγειας και επιφανειακής εκμετάλλευσης, να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία.

Υπολογίζεται ότι η αμιγώς φάση της κατασκευής θα δημιουργήσει 800 νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα απασχολούνται μόνιμα 1.400 εργαζόμενοι. Μέχρι σήμερα η Eldorado Gold έχει επενδύσει στις Σκουριές περισσότερο από μισό δισ. ευρώ, ενώ απαιτούνται επιπρόσθετα κεφάλαια της τάξεως των 800 εκατ. ευρώ για να τεθεί η μονάδα σε παραγωγική λειτουργία.

[ΠΗΓΗ: https://www.liberal.gr/, στήλη BLACKBOX, 24/2/2023]