Στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τα μεταλλεία και το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ

Τέλος στο πολυετές σήριαλ ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ: Το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό συγκρότημα παραγωγής σιδηρονικελίου περιέρχεται έναντι χαμηλού τιμήματος στην κοινοπραξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την ελβετική AD Holdings, συμφερόντων της οικογένειας Κ. Δασκαλάκη, πρώην Γενικού Διευθυντή της ΛΑΡΚΟ.

Η κοινοπραξία αναδείχθηκε πλειοδότρια και στον διαγωνισμό για την πώληση των μεταλλείων που διενήργησε η Ειδική Διαχείριση της ΛΑΡΚΟ, ενώ  στον άλλο διαγωνισμό που διενήργησε  το ΤΑΙΠΕΔ για το βιομηχανικό συγκρότημα της Λάρυμνας ήταν η μόνη που κατέθεσε προσφορά.

Για τα μεταλλεία είχε καταθέσει προσφορά και η ιρλανδική εταιρία Commodity & Mining Insight (CMI). Αποκλείστηκε όμως, επειδή προσκόμισε εγγυητική επιστολή θυγατρικής της εταιρείας.

Αν η CMI δεν καταθέσει προσφυγή κατά του αποκλεισμού της, οι διαδικασίες μεταβίβασης του εργοστασίου και των μεταλλείων θα ολοκληρωθούν έως τον Ιούνιο.

Οι νέοι ιδιοκτήτες αποκτούν ολόκληρο το συγκρότημα της ΛΑΡΚΟ χωρίς οικονομικά βάρη και υποχρεώσεις, χωρίς κανέναν εργαζόμενο και χωρίς καμία δέσμευση για αριθμό προσλήψεων.

Με την εξαγορά της ΛΑΡΚΟ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που κατέχει ηγετική θέση στους τομείς κατασκευών, ενέργειας και ΣΔΙΤ, πραγματοποιεί μία εντυπωσιακή κίνηση επέκτασης και διεύρυνσης των δραστηριοτήτων της, φιλοδοξώντας να καταστεί ισχυρή δύναμη και στον κλάδο εξόρυξης-επεξεργασίας μετάλλων.

Στον τομέα αυτόν δραστηριοποιείται και ένας από τους μεγαλύτερος ανταγωνιστές της, ο όμιλος Μυτιληναίου μέσω της “Αλουμίνιον της Ελλάδος”

[ΠΗΓΗ: https://www.sofokleousin.gr/, 1/2/2023]