Παγώνη: Πολύ πιο μεταδοτική η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού «Όρθρος»

Στη μετάλλαξη «Όρθρος» του κορονοϊού μίλησε στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Σημείωσε ότι πρόκειται για καινούργια μετάλλαξη, η οποία είναι πολύ πιο μεταδοτική από την «Κράκεν» και πρόσθεσε πως το σημαντικό είναι ότι αφορά ανώτατο αναπνευστικό, κρατάει αρκετά αλλά δεν κάνει πνευμονίες. «Δεν θα πιεστεί πολύ το σύστημα υγείας» τόνισε η κ. Παγώνη.

Επίσης ανέφερε ότι, ο κορονοϊός θα συνεχίσει να υπάρχει και το Φεβρουάριο και το Μάρτιο. «Δε φεύγει ο κορονοϊός και οι υποπαραλλαγές του» υπογράμμισε. 

Για τα σχολεία

Όσον αφορά τα σχολεία και τη χρήση προστατευτικής μάσκας, η κ. Παγώνη ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μείωση του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV), που αφορά τα μικρά παιδιά, μια μείωση σταδιακή και πιστεύω ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα υπάρχει και μια μείωση των ιώσεων». 

Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ότι το λάθος που έγινε είναι δεν πήγε αρκετός κόσμος να εμβολιαστεί για τη γρίπη.

«Δεν είναι δυνατόν να είμαστε γενικά στους εμβολιασμούς και του κορονοϊού στο μέσο όρο πιο κάτω από την υπόλοιπη Ευρώπη» είπε.

[ΠΗΓΗ: https://www.liberal.gr/, 30/1/2023]