ΛΑΡΚΟ: Προς νέα αναβολή

Είναι σαφές στην αγορά πως οι υποψήφιοι στρατηγικοί επενδυτές για την προβληματική μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ δεν προτίθενται να υποβάλουν δεσμευτική προσφορά εάν δε βελτιωθεί περαιτέρω η σύμβαση μίσθωσης του εργοστασίου στην Λάρυμνα από το ΤΑΙΠΕΔ και δεν ολοκληρωθεί η απόλυση όλων των εργαζομένων όπως προβλέπεται από την διαδικασία της Ειδικής Διαχείρισης. 

Έτσι η καταληκτική προθεσμία υποβολής προσφορών της ερχόμενης Πέμπτης 5 Μαΐου αναμένεται ευρέως να αναβληθεί για τουλάχιστον ένα μήνα. Κάτι το οποίο υποστηρίζεται και από το γεγονός πως την Παρασκευή 6 Μαΐου είναι προγραμματισμένη η συζήτηση στο αρμόδιο δικαστήριο της προσφυγής των εργαζομένων κατά των ομαδικών απολύσεων που έχουν δρομολογηθεί. 

Υπενθυμίζεται πως αν τελικά ολοκληρωθεί η πώληση της ΛΑΡΚΟ ο επενδυτής θα έχει περίοδο της τάξης των πέντε ετών να ολοκληρώσει επενδύσεις που υπολογίζονται σε τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να συμμορφωθεί με περιβαλλοντικούς κανονισμός λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής σιδηρονικελίου

[ΠΗΓΗ: https://www.moneyreview.gr/business-talk/, 3/5/2022]