Black Friday – Μεγάλες προσφορές αλλά και μεγάλες… απάτες

Στο κέντρο του Πειραιά και της Αθήνας μέχρι την Πάτρα και την καρδιά της Θεσσαλονίκης εικόνες πανομοιότυπες, με υπαλλήλους να βγάζουν στις εισόδους τα ρούχα και τα παπούτσια που έχουν επιλέξει οι πελάτες και εκείνοι να τα δοκιμάζουν στο πεζοδρόμιο.

Αυτή είναι η μεγάλη ιδιαιτερότητα της φετινής Black Week που βρίσκεται σε εξέλιξη, με ένα σημαντικό κομμάτι του αγοραστικού κοινού να βλέπει τις βιτρίνες, να δείχνει από το κινητό τηλέφωνο αυτό που έχει επιλέξει και τους υπαλλήλους να εξυπηρετούν.

Η κίνηση στην αγορά ανεβαίνει σταδιακά όλο και περισσότερο, με το αποκορύφωμα να αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή.

Ρούχα & παπούτσια την τιμητική τους

Την τιμητική τους από την αρχή της εβδομάδας έχουν τα ρούχα, τα παπούτσια και οι ηλεκτρονικές συσκευές, με πολλούς να κάνουν την έρευνα αγοράς διαδικτυακά και στη συνέχεια να πηγαίνουν στο κατάστημα που τους ενδιαφέρει.

Οι υπάλληλοι και οι υπεύθυνοι των καταστημάτων ξέρουν πως η πιστή τήρηση των μέτρων είναι μονόδρομος τη φετινή Black Week. Όπως λένε αν κάνουν τα στραβά μάτια, εκτός από το πρόστιμο που πιθανότατα θα κληθούν να πληρώσουν, θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

Οι κινήσεις στρατηγικής των καταστημάτων συνεχίζονται. Υπόσχονται εκπτώσεις από 40 έως 70%, τονίζουν πως δεν υπάρχουν ελλείψεις και περιμένουν να κάνουν σε λίγες μέρες τον απολογισμό ίσως της πιο σημαντικής εβδομάδας της χρονιάς.

Οι νέες αναλύσεις δείχνουν ότι το 60% εκείνων που ήδη αγόρασαν κάτι, το έκαναν πρόωρα ενόψει των Χριστουγέννων. Στην κορυφή συνεχίζουν να βρίσκονται τα παιδικά παιχνίδια, οι τηλεοράσεις, γυναικεία ρούχα και παπούτσια, αλλά και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Μετά τη Black Friday σειρά θα πάρει η Cyber Monday με τους καταναλωτές, εμβολιασμένους και μη, να περιμένουν νέες προσφορές.

Προσφορές… απάτη

Τέσσερις συλλήψεις έχουν κάνει μέχρι στιγμής αστυνομικοί της διεύθυνσης νοτιοανατολικής Αττικής, μετά την εξάρθρωση σπείρας που πουλούσε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιτήδειοι προσέγγιζαν τα θύματά τους στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά και τους πουλούσαν είδη κινητής τηλεφωνίας και κονσόλες παιχνιδιών σε εξωφρενικές τιμές.

Όταν τα θύματα άνοιγαν τους φακέλους, αντί για iPhone έβρισκαν «μαϊμού» κινητά που δεν άνοιγαν καθόλου, και αντί για PlayStation… μπουκάλια με νερό.

[ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/, 24/11/2021]