Εμβολιασμοί: Στις 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 65-69 ετών – Πώς θα λειτουργεί η λίστα αναμονής

Στις 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 65-69 ετών – Πώς θα λειτουργεί η λίστα αναμονής

Στις 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή κατηγορία των 65-69 ετών, όπως έκανε γνωστό ο Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη σημερινή ενημέρωση, τονίζοντας πως οι εμβολιασμοί στη χώρα μας ξεπέρασαν το 1,63 εκατ,, ενώ εντός Απριλίου θα διενεργηθούν 1,5 εκατ. εμβολιασμοί.

Μέχρι στιγμής 1.065.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου (ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 10,14%), ενώ 565.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει και τις δύο δόσεις. Σήμερα, όπως ανέφερε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, έγιναν 26.000 εμβολιασμοί έως το απόγευμα.

Ο κ. Θεμιστοκλέους γνωστοποίησε ότι οι πολίτες, όταν κλείνουν το ραντεβού τους, θα μπορούν να επιλέξουν να μπουν σε λίστα αναμονής και εάν υπάρχουν αδιάθετες δόσεις τότε θα μπορούν να εμβολιαστούν νωρίτερα. Οι πολίτες θα λαμβάνουν SMS, που θα αναφέρει το εμβολιαστικό κέντρο που θα μπορούν να μεταβούν και θα επιβεβαιώνουν ή όχι το νέο ραντεβού τους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως «όταν υπάρχουν αδιάθετες δόσεις στο εμβολιαστικό κέντρο, το σύστημα θα επιλέγει αυτόματα από τα μελλοντικά ραντεβού, έτσι ώστε οι εμβολιασμοί να γίνονται νωρίτερα».

«Στην περίπτωση που εξακολουθούμε να έχουμε αδιάθετες δόσεις στο εμβολιαστικό κέντρο, ενεργοποιείται το υπάρχον σύστημα, κατά το οποίο αυτές χορηγούνται στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις και ενεργοποιούμε επιπλέον και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα ενταχθούν στο σύστημα αναπλήρωσης από αυτή την εβδομάδα», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, προκειμένου να καταστεί ασφαλές το περιβάλλον στο σχολείο.

Σημειώνεται πως οι εκπαιδευτικοί είναι εκ των πραγμάτων η μοναδική επαγγελματική κατηγορία που έχει λάβει προτεραιότητα για τον εμβολιασμό καθώς θα ξεκινήσουν συστηματικά να εμβολιάζονται τον Μάιο μαζί με την ομάδα Β των ευπαθών ατόμων.

Ο κλάδος των εκπαιδευτικών κερδίζει από την επέκταση του μηχανισμού αναπλήρωσης, ενώ εφόσον η χώρα μας λάβει και τις αναμενόμενες δόσεις εμβολίων τον Μάιο, αναμένεται να πάρουν σειρά και άλλες επαγγελματικές ομάδες όπως οι εργαζόμενοι των ΜΜΜ, της εστίασης και του τουρισμού.

Όσον αφορά τα ραντεβού των πολιτών ηλικίας 70-74 ετών για εμβολιασμό, ο κ. Θεμιστοκλέους έκανε λόγο για «εκπληκτική συμμετοχή», καθώς κλείστηκαν ήδη 230.000 ραντεβού.

Όσον αφορά στις επικείμενες παραδόσεις εμβολίων, ο κ. Θεμιστοκλεους ανέφερε ότι στη χώρα μας αναμένονται:

  • 1,1 εκατ. δόσεις από την Pfizer
  • 450.000 δόσεις από την AstraZeneca
  • 100.000 δόσεις από την Moderna
  • Από την Johnson σε βάθος τριμήνου: 70.000 δόσεις τον Απρίλιο, 300.000 Μάιο και 960.000 τον Ιούνιο.

[ΠΗΓΗ: https://www.liberal.gr/, 29/3/2021]