Ενδιαφέρον από εννέα επενδυτές για ΛΑΡΚΟ

Τα προσκόμματα

Σε 1 5 ημέρες λήγει η προθεσμία εκδήλωσης επενδυτικού ενδιαφέροντος για τους δύο διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ και του Ειδικού Διαχειριστή που αφορά στη ΛΑΡΚΟ και πιο συγκεκριμένα:

  • Στη μίσθωση του εργοστασίου στη Λάρυμνα
  • Στη μεταβίβαση των μεταλλείων νικελίου και λατερίτη

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒηΒ Daily ενδιαφέρον έχουν δείξει εννέα επενδυτές ωστόσο πηγές που έχουν γνώση της διαδικασίας εκφράζουν αμφιβολίες κατά πόσον και οι εννέα θα καταθέσουν φάκελο.

Τι μεταβιβάζεται

Τα περιουσιακά στοιχεία που θα μεταβιβαστούν περιλαμβάνουν:

  • Τις παραχωρήσεις μεταλλευτικών δικαιωμάτων επί των μεταλλείων Εύβοιας και
  • Φθιώτιδας
  • Τα αποθέματα μεταλλευμάτων
  • Αγροτεμάχια στην περιοχή της Λάρυμνας και στην Εύβοια
  • Τον κινητό και λοιπό εξοπλισμό της Λάρυμνας

Το αγκάθι της ΔΕΗ

Η εταιρεία έχει πολλές οφειλές στη ΔΕΗ, ωστόσο υπάρχει ένα ακόμη πρόσκομμα που δημιουργήθηκε πρόσφατα. Αυτό δεν είναι άλλο, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, από την πρόταση της ΔΕΗ για αυξήσεις στα Βιομηχανικά τιμολόγια. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις οφειλές της εταιρείας εκτιμάται ότι προκαλεί αμφιβολίες σχετικά με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων.

Μεγάλες οι επενδύσεις

Ένα δεύτερο γεγονός, που προκαλεί προβληματισμό στους επενδυτές, είναι αυτό των υψηλών επενδύσεων που πρέπει να πραγματοποιηθούν. Δεν είναι μόνο ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού προκειμένου να γίνει ανταγωνιστική η εταιρεία, αλλά και το γεγονός πως έχουν υιοθετηθεί από την EE υψηλές περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Έτσι το ύψος της επένδυσης φουσκώνει ακόμη περισσότερο καθώς οι πράσινες επενδύσεις στοιχίζουν παραπάνω. Τί μέλλει γενέσθαι με το διαγωνισμό θα το μάθουμε σε 15 ημέρες. 

[ΠΗΓΗ: BNB DAILY, του Νικόλα Ταμπακοπουλου, 20/1/2021]