Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης έκλεισε και πάλι τη συζήτηση για τις “διορθωτικές αλλαγές” στο κυβερνητικό σχήμα

Σε…τροχιά ανασχηματισμού έχει εισέλθει η κυβέρνηση, καθώς πλησιάζει το κομβικό ορόσημο της συμπλήρωσης ενός έτους από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, στις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Η προαναγγελία του κ. Μητσοτάκη, σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους, στον περιθώριο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Ισραήλ, άνοιξε τον κύκλο έντονων συζητήσεων στο εσωτερικό της κυβέρνησης και στα υπουργικά γραφεία, με την ονοματολογία, όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, να… δίνει και να παίρνει. Από νωρίς προχθές το απόγευμα και με το που… κυκλοφόρησε ο διάλογος του πρωθυπουργού με τη δημοσιογραφική αποστολή, η οποία τον συνόδευε στο Ισραήλ, κυρίαρχο ζήτημα ήταν το…momentum, που θα επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να… πυροδοτήσει τις “διορθωτικές κινήσεις” του. Και μπροστά στο ενδεχόμενο να… κατέβουν μολύβια, εν αναμονή των ανακοινώσεων, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού έσπευσαν να διαμηνύσουν ότι το…λίφτινγκ αργεί ακόμα.

“Κατηγορηματικά όχι. Ούτε τα επόμενα εικοσιτετράωρα, ούτε τις επόμενες εβδομάδες. Η κυβέρνηση έχει πολύ καλή απόδοση, όπως δείχνουν και όλες οι μετρήσεις. Ο χρόνος των όποιων διορθωτικών αλλαγών στην κυβέρνηση και των προσώπων αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού”, επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, όταν καλούνται να σχολιάσουν εάν θα πραγματοποιηθούν άμεσα αλλαγές. Με τον τρόπο αυτό, παραπέμπουν στον…περιβόητο ουδέτερο χρόνο για τις κινήσεις που σκέφτεται να φέρει στην πρώτη γραμμή ο κ. Μητσοτάκης και σχετίζονται με την εικόνα του υπουργικού συμβουλίου. Το μήνυμα των κυβερνητικών στελεχών, πάντως…χτυπάει και την πόρτα των υπουργικών γραφείων. Και δείχνει να είναι σαφές, στοχεύοντας στη συνεχή παραγωγή έργου και μεταρρυθμίσεων, ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία.

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, πάντως, η…σταθερά είναι μία. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε…κατάσταση μικρών και στοχευμένων αλλαγών, με το χρόνο υλοποίησής τους να κινείται γύρω από την 7η Ιουλίου. Εκτός εάν η επισήμανση Μητσοτάκη στους δημοσιογράφους “εγώ, όπως ξέρετε, τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι…”, διαβάζεται αλλιώς. Και παραπέμπει σε χρόνο, μετά τις μίνι θερινές διακοπές του πρωθυπουργού στα Χανιά, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν πέριξ της αργίας του Δεκαπενταύγουστου. Και τρεις εβδομάδες πριν την άνοδο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr/, του Δημήτρη Γκάτσιου, 18/6/2020]