Οι επιχειρήσεις ενέργειας ρίχνονται στη μάχη κατά του COVID-19

Ηχηρό παρών στη μάχη κατά του COVID-19 δίνει ο ενεργειακός κλάδος, σημαντική και η συμβολή της «Ελληνικός Χρυσός».

Ηχηρό παρών στη μάχη κατά του COVID-19 δίνει ο ενεργειακός κλάδος με τις εγχώριες και διεθνείς επιχειρήσεις να προσφέρουν χρηματική και υλική βοήθεια για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Κατά το τελευταίο 20ήμερο έχουν προσφερθεί εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού (μάσκες, ρουχισμός, ιατρικά μηχανήματα αναπνευστήρες, αναλώσιμα), την ενίσχυση των μονάδων ΜΕΘ ενώ σημαντική είναι η συμβολή σε είδος όπως είναι η δωρεά καυσίμων για επαναπατρισμό πολιτών σε Ελλάδα και Κύπρο αλλά και για τη μεταφορά υγειονομικού υλικού. Πολλές επιχειρήσεις από τον τομέα της λιανικής ρεύματος προχώρησαν σε διευκολύνσεις προς τους καταναλωτές προσφέροντας ευέλικτες υπηρεσίες και ευέλικτους τρόπους πληρωμής ενώ προσφέρονται και ειδικές εκπτώσεις. Η ΔΕΗ, ο ΑΔΜΗΕ, η State Grid, τα ΕΛΠΕ, η MYTILINAIOS, η ΤΕΡΝΑ, η Motor Oil, η Energean, η ΗΡΩΝ, τα ΕΛΠΕ, ο όμιλος Κοπελούζου, η VOLTON είναι κάποιες από τις επιχειρήσεις του ενεργειακού κλάδου που εντάχθηκαν στη μάχη κατά του κορονοϊού προσφέροντας σημαντικές δωρεές για την ενίσχυση του συστήματος υγείας και την ανακούφιση των πολιτών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο αυτό σημαντική είναι και η συμβολή της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» η οποία προχώρησε στη σύσταση έκτακτου ταμείου αρωγής προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις πρωτοβουλίες της, τόσο για την υποστήριξη του υγειονομικού έργου που εκπονεί ο Δήμος Αριστοτέλη, όσο και για την ενίσχυση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα.

Στη μάχη κατά του κορονοϊού και οι ξένες πολυεθνικές 

Προσφορές σε απολυμαντικά, μάσκες και προστατευτικές ασπίδες προσώπου, δωρεάν τρόφιμα και ποτά σε επαγγελματίες υγείας, σε οδηγούς φορτηγών και σε διανομείς, κουπόνια βενζίνης, δωρεάν καύσιμα και κάρτες καυσίμων σε ιατρικό προσωπικό, οικονομική ενίσχυση σε τράπεζες τροφίμων, εκπαιδευτικά ιδρύματα και υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ στην έρευνα για την καταπολέμηση του COVID-10 αποτελούν κάποιες από τις δράσεις που ανέλαβαν μεγάλες πολυεθνικές από τον τομέα της Ενέργειας. 

Κάποιες από τις ξένες επιχειρήσεις που συμμετείχαν σε αυτή την άνευ προηγουμένου δράση αλληλεγγύης σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο είναι η Tesla, η General Motors, η Shell, η Total, η BP, η Exxon, η Chevron και πολλές άλλες. 

Χαρακτηριστική είναι η συμβολή της Eni, η οποία δημιούργησε ένα νοσοκομείο στη Ρώμη για να θεραπεύσει τα πολλά θύματα του Covid-19 στη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την Ευρώπη.

[ΠΗΓΗ: https://www.insider.gr/, 8/4/2020]