Συνεχίζεται η λειτουργία της έκθεσης “Τα ορυκτά και ο άνθρωπος” στο ΑΜΦΙΘ

Το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης, στην Προβλήτα Α’ στο Λιμάνι, παραμένει ανοικτό και δέχεται καθημερινά όσους επιθυμούν μεμονωμένα να επισκεφθούν την έκθεση «Τα ορυκτά και ο άνθρωπος» που φιλοξενεί το ΑΜΦΙΘ από 7 Οκτωβρίου 2019 μέχρι 31 Μαϊου 2020. Μία έκθεση που έχει εντυπωσιάσει με τα εκθέματά της και ήδη στο πρώτο πεντάμηνο λειτουργίας της έχει προσελκύσει περίπου 30.000 επισκέπτες.

Το ΑΜΦΙΘ λαμβάνοντας υπόψιν την αυξανόμενη ανησυχία για την εξάπλωση του κορωνοϊού (COVID-19), φροντίζει ώστε κατά τη λειτουργία του να τηρούνται οι προβλεπόμενες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και των Πρυτανικών αρχών του Α.Π.Θ. (αποφυγή συνωστισμού, εξαερισμός, χρήση αντισηπτικών κτλ) ενώ άμεσα θα προβεί σε απολύμανση των εσωτερικών και εξωτερικών του χώρων.

Το Μουσείο αναβάλλει για αργότερα όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις που εντάσσονταν στο πλαίσιο του 1ου Κύκλου Διαλέξεων «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος».

Επίσης έχουν αναβληθεί προσωρινά οι ομαδικές ξεναγήσεις και οι επισκέψεις σχολείων, ύστερα από την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας και το κλείσιμο των δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών μονάδων για 14 ημέρες.

Η έκθεση «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος» και «Τα Ορυκτά και η Τέχνη» φιλοξενείται στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης (ΑΜΦΙΘ) και διοργανώνεται από το ΑΜΦΙΘ σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ)

Διάρκεια έκθεσης: 7 Οκτωβρίου 2019 – 31 Μαΐου 2020

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 9.30-14.30, 17.00-20.00, Σάββατο & Κυριακή: 12.00 – 15.00, Είσοδος δωρεάν

Τηλ. ΑΜΦΙΘ : 2310 556189

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του ΑΠΘ και του ΣΜΕ και πραγματοποιείται με την οικονομική συνδρομή εταιρειών μελών του ΣΜΕ Βόρειας Ελλάδας, και μέγα χορηγό την Ελληνικός Χρυσός.

[ΠΗΓΗ: https://thesstoday.gr/, 12/3/2020]