Επενδύσεις με ποιοτική ανάπτυξη για τις τοπικές κοινωνίες

Ποιοτική απασχόληση – Ασφάλεια – Στήριξη των νέων και της επιχειρηματικότητας

Όποιο κι αν είναι το μέγεθος μίας επένδυσης, όσο εντυπωσιακά και αν ακούγονται τα νούμερα που την αφορούν στο οικονομικό της σκέλος, η βιωσιμότητά της δεν μπορεί να επιτευχθεί αν δεν συμβάλλει στη συνολική αναβάθμιση της περιοχής και της τοπικής κοινωνίας όπου πραγματοποιείται.

Με αυτό τον γνώμονα κινείται και η Ελληνικός Χρυσός στοχεύοντας με την επένδυσή της στη Χαλκιδική, να στηρίξει την τοπική κοινωνία με πράξεις.

Η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας με ποιοτικές θέσεις εργασίας, επιτυγχάνεται παράλληλα με στήριξη της νέας γενιάς και της επιχειρηματικότητας της περιοχής.

Την ίδια στιγμή η ασφάλεια τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για το περιβάλλον και την προστασία του, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και πληρεί τις αυστηρότερες προδιαγραφές.

Δημιουργία θέσεων εργασίας – Καταπολέμηση της ανεργίας

Με την Ελληνικός Χρυσός από το 2004 να αναπτύσσει και να λειτουργεί με υπευθυνότητα και ασφάλεια τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη ΒΑ Χαλκιδική, πάνω από 1.600 άτομα απασχολούνται σε θέσεις εργασίας που τους προσφέρουν όσα χρειάζονται ώστε να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους και το βιοτικό τους επίπεδο.

Η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας είναι προφανής αν αναλογιστεί κανείς πως η ανεργία, η μεγαλύτερη πληγή της εποχής μας, έχει μειωθεί σε τοπικό επίπεδο κατά 42%.

Την ίδια στιγμή το 24% του εργατικού δυναμικού του Δήμου Αριστοτέλη, σχεδόν δηλαδή ένας στους τέσσερις, απασχολείται άμεσα στην Ελληνικός Χρυσός.

Με τα έργα στα μεταλλεία σε πλήρη ανάπτυξη θα δημιουργηθούν ακόμη 5.000 θέσεις εργασίας, με προφανή τα οφέλη που πηγάζουν από μία τέτοια εξέλιξη.

Στήριξη της νέας γενιάς και της τοπικής επιχειρηματικότητας

Από το 2012 η Ελληνικός Χρυσός έχει επενδύσει πάνω από €20 εκατ. σε ανάπτυξη δομών τουρισμού, παιδείας, κοινωνικής και περιβαλλοντικής μέριμνας, πολιτισμού και αθλητισμού στην περιοχή.

Παράλληλα η τοπική κοινωνία αναμένεται να ενισχυθεί στο άμεσο μέλλον με επενδύσεις 80 εκατ. ευρώ μέσω των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Ελληνικός Χρυσός, την ώρα που η στήριξη του προγράμματος Roots, μια πρωτοβουλία του Χρηματιστηρίου Αθηνών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, ενισχύει τις προοπτικές τους για προσέλκυση κεφαλαίων.

Την ίδια στιγμή πάντα σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα προάγεται η καινοτομία, η έρευνα και η γνώση, με έμφαση στη νέα γενιά.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα μαθήματα ρομποτικής (STEAM – Science Technology Engineering Arts Mathematics) σε ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά \εφήβους από τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις φοιτητών και επιστημόνων στις εγκαταστάσεις των μεταλλείων Κασσάνδρας.

[ΠΗΓΗ: https://www.typosthes.gr/, 5/2/2020]