Ο Αδαμίδης, το αρσενικό και οι αγελάδες

Μάθαμε εχθές, πως ο ειδικός “νομικός-μεταλλειολόγος” Αλέξανδρος Αδαμίδης, –γνωστός και ως «δικηγόρος των κατοίκων των Σκουριών»–, ανακάλυψε μια νέα μέθοδο ανάκτησης χρυσού την οποία ονόμασε «διύλιση με αρσενικό»! Είπαμε πως ψάξαμε στην παγκόσμια βιβλιογραφία αλλά δεν βρήκαμε τίποτα παρόμοιο, και παροτρύναμε τον «δικηγόρο των Σκουριών» να κατοχυρώσει την «πατέντα» πριν την οικειοποιηθεί κανένας εξυπνάκιας…

Την παγκόσμια πατέντα την ανακοίνωσε κατ’ αποκλειστικότητα στον Focus FM: “Η διύλιση του μεταλλεύματος από το χώμα γίνεται με τη χρήση ενός δηλητηρίου, που λέγεται αρσενικό. Αυτή η διαδικασία δεν εφαρμόζεται πουθενά στον κόσμο. Πρώτη φορά θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα, γιατί είναι πιο φθηνή στο κόστος”, είπε ο Αλέξανδρος Αδαμίδης.

Πέραν της πλάκας εκ μέρους μας και της μπουρδολογίας εκ μέρους τους, όμως, υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα σε αυτόν τον παραλογισμό που ζούμε καθημερινά εδώ και κάτι χρόνια στην ΒΑ Χαλκιδική. Ήδη τα περί χρήσης αρσενικού για τη διύλιση του μεταλλεύματος από το χώμα (!!!), –τα οποία θεωρώ όχι σκόπιμα, διότι αν είναι σκόπιμα αλλάζει το θέμα… και ο κος Αδαμίδης ξέρει, νομικός είναι εξάλλου…–, έχουν αναπαραχθεί από καμιά ντουζίνα site, από αυτά που δημοσιεύουν άκριτα οτιδήποτε έχει μέσα τη λέξη «Σκουριές», ή οτιδήποτε αναρτήσει ο Τόλης στο προσωπικό του μπλογκ. Και στο μυαλό του οποιουδήποτε ανενημέρωτου φωλιάζει η ψευδής πληροφορία.

Πρώτος διδάξας –το έχουμε ξαναγράψει–, ο Λίντον Τζόνσον, ο εν ενεργεία πρόεδρος μετά τη δολοφονία του Τζον Κένεντι, ο οποίος διεκδίκησε την Προεδρία στις εκλογές του 1964 με τους Δημοκρατικούς. Υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων ήταν ο γερουσιαστής Μπάρι Γκολντγουότερ. Είναι πλέον ιστορικά καταγεγραμμένη η πρόταση του Τζόνσον σε μια σύσκεψη για την προεκλογική του εκστρατεία με τους συμβούλους του. Η ιστορία έχει ως εξής: Πέφτουν διάφορες ιδέες στο τραπέζι, αλλά καμία δεν αρέσει στον πρόεδρο. «Λέω να διαδώσουμε», προτείνει τελικά ο ίδιος, «πως ο Γκολντγουότερ πηδάει αγελάδες». Παγώνουν οι σύμβουλοι… «Κύριε πρόεδρε, με όλο το σεβασμό», αποφασίζει να ορθώσει αντίλογο ένας από αυτούς, «κανένας δεν θα πιστέψει ότι ο Γκολντγουότερ πηδάει αγελάδες». «Το ξέρω», απαντάει ο Τζόνσον, «αλλά θέλω να τον δω να το διαψεύδει δημόσια». 

Μπορεί τώρα ο κάθε γνώστης περί των μεταλλευμάτων και της γεωλογίας να γελάει μέχρις δακρύων με αυτά που είπε ο Αδαμίδης, αλλά τι πρέπει να κάνει; Να βγει να διαψεύσει τον Αδαμίδη και την μπουρδολογία του; Μόλις συμβεί αυτό, ήδη το μισό antigold παιχνίδι κερδήθηκε… Οι αναρτήσεις στο διαδίκτυο που θα αναφέρουν «Στις Σκουριές η διύλιση του μεταλλεύματος από το χώμα γίνεται με τη χρήση ενός δηλητηρίου, που λέγεται αρσενικό», θα πολλαπλασιαστούν, διότι οτιδήποτε κατηγορεί την επένδυση προσελκύει τσούρμο καλοθελητές, αλληλέγγυους και αγωνιστές  Και η δουλειά του Αδαμίδη έγινε… (Χωρίς να πάθουν τίποτα και οι αγελάδες…).