Επί τάπητος το σχέδιο διάσωσης της ΛΑΡΚΟ

Συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζόμενων στη ΛΑΡΚΟ θα έχει σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. 

Δεν θα χρειαστεί να τους πείσει για την προβληματική κατάσταση της εταιρείας αφού οι εργαζόμενοι τη γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα. Αλλωστε το χάλι της ΛΑΡΚΟ το πλήρωσαν με δύο θανατηφόρα δυστυχήματα το τελευταίο διάστημα. Αυτό που θα ξεκαθαρίσει ο κ Χατζηδάκης στους εργαζομένους είναι η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει και μάλιστα τάχιστα στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας αναζητώντας μια δίκαιη λύση για τους ίδιους.

Οπως έχει πει ο υπουργός αναζητείται μια λύση στέρεη νομικά ελκυστική επενδυτικά και δίκαιη για τους εργαζομένους. Βάση αυτής της λύσης αποτελεί το σχέδιο του 2014 που είχε εγκρίνει η Ε.Ε και το οποίο προέβλεπε τη χωριστή πώληση μεταλλείων και εργοστασίου Λάρυμνας. Οι νομικοί του υπουργείου και του ΤΑΙΠΕΔ εργάζονται για το σπάσιμο της εταιρείας στα δύο αυτά κομμάτια και την πώλησή τους στη συνέχεια χωρίς χρέη και χωρίς την υποχρέωση των κρατικών ενισχύσεων.

 

[ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 6/12/2019]