Το πράσινο ταμείο στους δήμους της Χαλκιδικής

Με τους πέντε δημάρχους της Χαλκιδικής και συνεργάτες αυτών συναντήθηκε χθες ο εκπρόσωπος του Πράσινου Ταμείου, αρμόδιος για τη Βόρεια Ελλάδα, Χρίστος Βλαχοκώστας στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στη Χαλκιδική.

Τον κ. Βλαχοκώστα συνόδευε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, συμμετέχοντας εποικοδομητικά στις συναντήσεις.

Καταγράφηκαν σημαντικές ανάγκες, ακούστηκαν πολλαπλοί προβληματισμοί, αλλά και ιδέες για πιθανά μελλοντικά προγράμματα του Ταμείου.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά δήλωσε: “Χρήσιμη και τιμητική για τον δήμο μας ήταν η επίσκεψη του εκπροσώπου του Πράσινου Ταμείου Χρίστου Βλαχοκώστα. Θέσαμε προς συζήτηση σημαντικά ζητήματα και ξεκινήσαμε αγαστή συνεργασία».

“Ο Δήμος Αριστοτέλη μπορεί να προσδοκά σημαντικά οφέλη από μια παραγωγική συνεργασία με αυτό το φορέα του ΥΠΕΚΑ, η οποία μάλιστα εγκαινιάστηκε με τη σημερινή επίσκεψη του αγαπητού Χρήστου στο γραφείο μου στην Αρναία.

Σήμερα εγγράψαμε την παρακαταθήκη για τις αναπτυξιακές υποδομές που μπορεί να αποκτήσει ο Δήμος μας μέσω σημαντικών χρηματοδοτήσεων του Ταμείου, προστιθέμενες ήδη σε αυτές που ήδη αποδεχόμαστε μέσω του προγράμματος “Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου”, δήλωσε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος.

“Συζητήσαμε για τα προβλήματα της περιοχής και τους τρόπους επίλυσης, όμως τονίστηκαν οι δυνατότητες του Δήμου Σιθωνίας καθώς και η ανάδειξη τους.

Σκοπός του Πράσινου Ταμείου είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος με την διαχειριστική, οικονομική, τεχνική και χρηματοπιστωτική υποστήριξη προγραμμάτων, μέτρων, παρεμβάσεων και ενεργειών που αποβλέπουν στην ανάδειξη και αποκατάσταση του περιβάλλοντος.

Το Πράσινο Ταμείο είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Μέσα από την συνάντηση ο Δήμος Σιθωνίας προσδοκά τα μέγιστα από τη συνεργασία.”, δήλωσε ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας. 

Σε προσωπικό του λογαριασμό στα social media ο κύριος Βλαχοκώστας αναφέρει: “Είχα τη δυνατότητα να αποκτήσω μια πολύ καλή εικόνα για τα προβλήματα των δήμων. Δεσμεύτηκα ότι το Πράσινο Ταμείο θα είναι περισσότερο εξωστρεφές και θα υπάρξει προσπάθεια για βέλτιστη διάχυση των χρηματοδοτικών ευκαιριών που προσφέρουμε, καλύτερη επικοινωνία και αγαστή συνεργασία για μεγαλύτερη απορροφητικότητα πόρων, με έμφαση στην περιοχή αρμοδιότητας μου τη Βόρεια Ελλάδα”.

[ΠΗΓΗ: https://blog.moudaniwn.gr/, 21/11/2019]