Ξεκίνησε η έκθεση για τα ορυκτά στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Έκθεση με τίτλο «Τα ορυκτά και ο άνθρωπος» και «Τα ορυκτά και η τέχνη» διοργανώνουν από την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου έως τις 31 Μαΐου του 2020 το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ).

Η  έκθεση δημιουργήθηκε από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με τη συνδρομή του ΣΜΕ και παρουσιάζεται στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ στο νέο κτήριο στο λιμάνι (Προβλήτα Α΄), προκειμένου να φιλοξενηθεί και να προβληθεί στο ευρύ κοινό της  Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, ύστερα από την μεγάλη επισκεψιμότητα που είχε στην Αθήνα. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα εγκαινιάσει επίσημα την έκθεση την Κυριακή 27 Οκτωβρίου.

Παράλληλα θα υπάρχει προβολή βίντεο και ξεναγήσεις όπου θα παρουσιάζεται η ιστορία των ορυκτών σε κάθε εποχή από την αρχαιότητα έως σήμερα και πώς αυτά συνδέονται με τη σύγχρονη τεχνολογία και την εξέλιξη της επιστήμης. 

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9.30 το πρωί έως τις 2.30 μετά το μεσημέρι και η είσοδος θα είναι δωρεάν.

[ΠΗΓΗ: https://analitis.gr/, 7/10/2019]