Θα γίνει των επενδυτών!!

Με τον Κυριάκο μαζί έρχονται και οι επενδυτές. Μην πάτε μακριά. Σκεφτείτε μόνο δύο επενδύσεις, αυτές του Ελληνικού και της Χαλκιδικής. Μιλάμε για χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας με το «καλημέρα» και για ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τις αγορές, ότι η Ελλάδα γίνεται μία φιλική χώρα για τις επενδύσεις.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ είναι για ποιον λόγο ο κ. Τσίπρας πολέμησε τις επενδύσεις. Γιατί δεν έκανε τα αυτονόητα. Σήμερα η χώρα θα ήταν σε μία πολύ καλύτερη κατάσταση. Η ιδεοληψία είναι ο προφανής λόγος! Δείτε τι δήλωσε η κυρία Γεροβασίλη. Ότι τη Βενεζουέλα δεν την κατέστρεψε ο Μαδούρο αλλά οι… επενδυτές! Οι άνθρωποι τα πιστεύουν σοβαρά αυτά που λένε. Και τα εφαρμόζουν, δεν τα λένε μόνο. Να μην ξεχνάμε, όμως, ότι δεν πήραν την εξουσία από μόνοι τους. Τους την έδωσε ο πάνσοφος ελληνικός λαός!

ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ, πάντως, λένε ότι οι πρώτοι επενδυτές θα φτάσουν στην Αθήνα αμέσως μετά τις εκλογές. Για τη συνέχεια η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα χρειαστεί να δίνει διαρκώς εξετάσεις. Και να λύνει προβλήματα που δημιουργεί στην επιχειρηματικότητα η Λερναία Ύδρα της ελληνικής γραφειοκρατίας.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ το ρεπορτάζ του insidestory.gr για τα τρόλια της Κουμουνδούρου. Και δεν είναι η πρώτη καλή δουλειά που δημοσιεύει το εν λόγω συνδρομητικό site. Για να είμαστε, όμως, ακριβείς, οι Συριζαίοι δεν ήταν οι πρώτοι που αξιοποίησαν το διαδίκτυο. Απλά το έκαναν καλύτερα απ’ όλους τους άλλους! Βρήκαν ανθρώπους που ήδη βρίσκονταν στο Twitter, τους μίσθωσαν και ξεκίνησαν την εκστρατεία για την απόλυτη κυριαρχία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σήμερα βγαίνουν πολλά από τα στελέχη εκείνης της περιόδου και αποκαλύπτουν όλη την αλήθεια. Πώς έκαναν τη δουλειά, πώς οι σύντροφοί τους προσλήφθηκαν στο Δημόσιο, πώς έπεσαν οι ίδιοι θύματα της διαδικτυακής αλητείας όταν αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την «ομάδα». Ωστόσο, υπάρχει ένα κενό: Αυτό που έχει μείνει στην ψυχή των ανθρώπων των οποίων δολοφόνησαν τον χαρακτήρα. Αυτή η συγγνώμη λείπει. Βλέπετε, τους ήταν εύκολο να βρίζουν ανώνυμα οποιονδήποτε. Τους είναι όμως εξαιρετικά δύσκολο να υποστούν το ένα δέκατο αυτών που οι ίδιοι έκαναν στους… «εχθρούς» τους.

ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ που άφησαν πίσω τους είναι άθλιο. Όχι όμως ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε αυτά τα εργαλεία. Ούτε και ότι μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Μία από τις ασθένειες του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Trolls δεν χρησιμοποιούν μόνο τα κόμματα. Αλλά και μεγάλες εταιρείες. Είναι πραγματική μάστιγα!

ΑΠΟ ΕΚΕΙ και πέρα, είναι θέμα πώς ακριβώς μετράνε τις όποιες αντιδράσεις μας στο διαδίκτυο πολιτικά κόμματα και εταιρείες. Πώς καταγράφουν τα likes, τις κοινοποιήσεις, τις θέσεις μας. Πώς ξέρουν τι ψηφίζουμε, τι προϊόντα μας αρέσουν, ποιες λέξεις και ιδέες μας συναρπάζουν. Για άλλους μπορεί να είναι ένας νέος κόσμος ευκαιριών. Για κάποιους άλλους όμως είναι ένας τρομακτικός κόσμος. Δεν αντιμετωπίζεται εύκολα. Αν προσπαθήσει κανείς να βάλει «κανόνες», θα είναι σαν να προσπαθεί να ελέγξει το Σύμπαν! Πέραν του αντιδημοκρατικού του πράγματος, δεν είναι καν εφικτό…

ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ το insidestory.gr, κάντε μια είσοδο και εξετάστε το ενδεχόμενο της συνδρομής. Οι καλές δουλειές πρέπει να ενισχύονται. Και καλές δουλειές και δωρεάν δεν γίνεται.

 

[ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, του Θανάση Μαυρίδη, 05/03/2019]