Στην Ιερισσό σφάζουν αρνιά

Γλέντι στήθηκε στην Ιερισσό μετά την ομόφωνη αθώωση των 21 μελών της τοπικής κοινωνίας για τον εμπρησμό στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» –και καλά κάνουν, φίλοι και συγγενείς ήταν οι κατηγορούμενοι–, και εν μέσω του γλεντιού ο κος Τόλης Παπαγεωργίου μίλησε στο ραδιόφωνο του The Press Project, γνωστού για τις antigold θέσεις του. Ο Τόλης προφανώς θα τελούσε εν ευθυμία, διότι αφού επανέλαβε όλα τα κλισέ που γράφτηκαν και ειπώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες για τη δίκη των Σκουριών, κατέληξε ως εξής:

«Όποιος πιστεύει ότι οι κινηματικοί αγώνες, του κόσμου, οι αγώνες που βέβαια συνεπάγονται και θυσίες, σαν αυτές που έχουμε υποστεί είναι επί ματαίω, κάνει ένα μεγάλο λάθος. Εμείς επί 20 χρόνια τους έχουμε ταράξει κυριολεκτικά, με δύο εταιρείες να μας στοχεύουν. Επί 20 χρόνια δεν κατάφεραν να βγάλουν ούτε μια ουγκιά χρυσού και πιστεύουμε ότι θα μας αφήσουν ήσυχους εδώ, να κοιτάξουμε την αυριανή μας μέρα κάτω από ένα άλλο πρίσμα.»

Μπήκα στον πειρασμό να σχολιάσω τα ανωτέρω, αλλά μετά σκέφτηκα, άστο… Και το παραδίδω στους αναγνώστες ατόφιο, προς επεξεργασία…