Προσοχή, χρυσόψαρα!

Χθες βράδυ μίλησα στο τηλέφωνο με μια γνωστή μου, μόνη της και άνεργη που όμως αποκλείεται να βρει δουλειά στην ηλικία της καθώς δεν έχει δουλέψει πάνω από 10 χρόνια τώρα, η οποία πήρε να παραπονεθεί για την κατάσχεση “εις χείρας τρίτων” που της έκανε το Ελληνικό Κράτος στο ένα και μοναδικό ενοίκιο που εισπράττει για να ζει, από ένα μαγαζί που έχει και νοικιάζει. Εκτός από την κατάσχεση του λογαριασμού της με όσα χρήματα είχε μέσα, το κράτος προχώρησε σε εξώδικη κοινοποίηση στον ενοικιαστή της ότι πρέπει τώρα να καταθέτει τα €880 του ενοικίου της κατευθείαν στο κράτος έναντι της οφειλής της.

Η συγκεκριμένη γυναίκα δεν έχει άλλα εισοδήματα ούτε πλέον έχει πρόσβαση στα (πρώην) λεφτά της, καθώς ήταν θύμα των επιτήδειων του κινήματος “Δεν πληρώνω” και είχε στείλει μάλιστα και επιστολή στην εφορία με το κείμενο που είχε μοιράσει ο Σώρρας, πιστεύοντας ποιος ξέρει τί…

Αφού μου εξήγησε ότι ουσιαστικά το Ελληνικό κράτος την έχει παγιδεύσει σε αγχόνη θανάτου από την πείνα, καθώς δεν της αναγνωρίζει μη-κατασχέσιμο λογαριασμό, και εφόσον το σπίτι της και το μαγαζί της θα της τα πάρει και τα δυο και θα τα βγάλει στον πλειστηριασμό, βάλθηκε να μου κατηγορεί ότι και οι επόμενοι τα ίδια θα κάνουν, ενώ εκείνη τώρα θα ψηφίσει κάποιο μικρό κόμμα και δεν θα ξαναψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.

Μια μελλοθάνατη με αποφάσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που θα τιμωρηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή ακολούθησε τις συμβουλές που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση, μου κατηγορούσε την κυβέρνηση Σαμαρά για την κακή της τύχη.

Προσπάθησα να της εξηγήσω ότι τον Μάιο του 2010 η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου έβγαλε τη χώρα από τις αγορές, και την έβαλε στον μηχανισμό στήριξης, υπογράφοντας και ψηφίζοντας μόνη της το Πρώτο Μνημόνιο. Κατόπιν η Κυβέρνηση Παπαδήμου έκανε το Δεύτερο Μνημόνιο και το ψήφισαν και τα δύο κόμματα εξουσίας προκειμένου να μείνει η χώρα όρθια.

Στη συνέχεια, τον Ιούνιο του 2012 έγινε κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στην ΝΔ του Σαμαρά, το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ, η οποία κυβέρνησε για 2 χρόνια και έβαλε κάτω τα μολύβια μετά τις Ευρωεκλογές το καλοκαίρι του 2014, για ένα ολόκληρο εξάμηνο περιμένοντας την έλευση των Βαρβάρων με την ευλογία των δανειστών μας.

Τον Ιανουάριο του 2015, δηλαδή 4 χρόνια και 6 μήνες μετά την αρχή της κρίσης, η οικονομία είχε ήδη ξεκινήσει να ανακάμπτει δειλά δειλά όταν ήρθε η λαίλαπα. Οι Βάρβαροι των καφενείων, των ρακόμελων και των “Δεν Πληρώνω” του ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν στην εξουσία με ορδές δευτεροκλασσάτων πασόκων και καθήλωσαν τη χώρα, ξεκοιλιάζοντας τη μεσαία τάξη στους φόρους και τις κατασχέσεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνάει αδιάλειπτα για τα 4 από τα 8 χρόνια της κρίσης, η οποία παρέλαβε την οικονομία με 1,5% ανάπτυξη και τις τράπεζες ανακεφαλαιοποιημένες με €38 δισ. του Ελληνικού Λαού, κατηγορεί τους “προηγούμενους” για-τα-πάντα όλα.

Δεν είναι παράλογο να κατηγορούν τους άλλους και διά στόματος Πολάκη να θέλουν να τους βάλουν όλους φυλακή γιατί αλλιώς θα χάσουν την εξουσία! Ξέρουν ότι δεν θα ξαναδούν την εξουσία για άλλα 70 χρόνια τουλάχιστον.

Δεν είναι παράλογο ότι ανοίξανε εξεταστική για τις πολιτικές ευθύνες στο Σκάνδαλο Νοβάρτις, όταν η Δικαιοσύνη αθώωσε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Νοβάρτις από κάθε κατηγορία, άρα ουσιαστικά ανοίγουν εξεταστική για ένα μη-σκάνδαλο, γιατί θέλουν να πετάξουν λάσπη στον ανεμιστήρα και στο τέλος “όλο κάτι θα μείνει!”

Το παρανοϊκό είναι ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν ακόμη ηλίθιοι που τους πιστεύουν!

Είναι οι άνθρωποι που θα σου κατηγορήσουν τον Σαμαρά για όλα, όταν ο Σαμαράς (με τα όσα όποια λάθη του που έχει παραδεχτεί κιόλας) είναι Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ στα 8 χρόνια της κρίσης ο οποίος παρέδωσε σε καλύτερη κατάσταση τη χώρα από αυτήν που παρέλαβε! ΣΕ ΟΛΑ!!

Σε διαμετρική αντίθεση με τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ που λένε πάντα ψέματα για ΟΛΑ!

Όμως αυτά τα έχουνε ξεχάσει οι άνθρωποι αυτοί, οι ηλίθιοι με τη μνήμη χρυσόψαρου, που δεν αντιλαμβάνονται ότι η εξίσωση όλων είναι εκείνη που τους έριξε στην άβυσσο.

Για καλή τύχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είναι πολύ πιθανόν ότι εκείνοι επί των οποίων έχουν κυριολεκτικά βυσσοδομήσει στα τελευταία 4 χρόνια πιθανότατα δεν θα πάνε καν να ψηφίσουν γιατί δεν θα έχουν να φάνε ως τις εκλογές.

Δυστυχώς ακόμα και γενναίες μερίδες σανού είναι ανεπαρκείς για να κρατήσουν στη ζωή μια 70ετή άνεργη χωρίς τρόπο να ζήσει παρά το ενοίκιο που της κατάσχουν.

“Οι άνθρωποι πάνω από τους αριθμούς” φώναζαν!

Αναρωτιέμαι αν το πρωί που ξυπνάνε σιχαίνονται τον εαυτό τους όσο τους σιχαινόμαστε όσοι παραμένουμε φυσιολογικοί.

[ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr, του Άγη Βερούτη, 9/11/2018]