Βρέθηκε ο ένοχος…

Τελικά, χθες, κατά την συνέχιση της δίκης για τον εμπρησμό του εργοταξίου της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, τον  Φεβρουάριο του 2013, η αλήθεια έλαμψε…

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος, εκλεγμένος με την παράταξη του Απ. Τζιτζικώστα, δήλωσε τα εξής συγκηνητικά: «Έχω την τιμή να τους γνωρίζω και κάποιους από αυτούς τους μεγάλωσα». Μάλιστα δεν έκρυψε ότι αν δεν εκπροσωπούσε κάποιον θεσμικό φορέα, θα μπορούσε να είναι και ο ίδιος κατηγορούμενος (!).

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, αποκλείοντας κατηγορηματικά τη συμμετοχή των κατηγορουμένων στην εμπρηστική επίθεση, αναφέρθηκε «στον ρόλο του τότε δημάρχου Αριστοτέλη Χρ. Πάχτα στη στοχοποίηση της τοπικής κοινωνίας» (!), υπενθυμίζοντας την αναφορά που έκανε στον Άρειο Πάγο. «Πάντα το έκανε αυτό και μάλιστα ζητούσε να χαρακτηριστώ εγώ ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης» είπε χαρακτηριστικά. «Έδωσε αφορμή να εισβάλουν τα ΜΑΤ και τα ΕΚΑΜ στην Ιερισσό, έριξαν χημικά μέσα στο σχολείο που υπήρχαν παιδιά, μπήκαν σε σπίτια των ανθρώπων, έσπασαν πόρτες, τους πήραν νύχτα μπροστά στα παιδιά τους.»(!)

Άρα, καταλήξαμε στο γνωστό «Για όλα φταίει ο Πάχτας…»

Όσο για τους κατηγορούμενους, ΟΛΟΙ είχαν άλλοθι. Ένας εξ αυτών βρισκόταν σε συνέδριο αγροτοδιατροφικής ανάπτυξης την ημέρα του εμπρησμού, άλλος σε φιλικό σπίτι τις επίμαχες ώρες, άλλος σε μαγαζιά της περιοχής κ.λπ. Κατά τους μάρτυρες υπεράσπισης οι 21 κατηγορούμενοι «παλεύουν για το καλό του τόπου τους και την προστασία του περιβάλλοντος, πως είναι άνθρωποι οικογενειάρχες και βιοπαλαιστές, άνθρωποι καταξιωμένοι στον χώρο τους».

Αστοχία λοιπόν της αστυνομίας και για τους 21 κατηγορουμένους, είναι όλοι άσχετοι με την επίθεση. Πολύ ωραία δεν έχω καμία αντίρρηση.

Παραμένει όμως ένα μεγάλο ερώτημα αναπάντητο: Τελικά ποιοι ήταν εκείνοι που επιτέθηκαν στο εργοτάξιο και στους φύλακες; Επειδή δεν πιστεύω σε ιστορίες για… εξωγήινους και ξωτικά, καταλήγω να σκέφτομαι αυτά που δήλωσε η κα Ιγγλέζη…

Βρε λες να ήταν ο… Πάχτας;;;