Βατερλώ Καμμένου

Ο Πάνος Καμμένος αποφάσισε να επιστρέψει στο facebook με διάγγελμα για να εισπράξει ένα ορυμαγδό οργισμένων σχολίων από πρώην οπαδούς και ψηφοφόρους του

Ο Πάνος Καμμένος αποφάσισε να ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία από εκεί όπου ξεκίνησε για να φτιάξει και τους Ανεξάρτητους Έλληνες: το facebook.

Ενώ λοιπόν δεν είχε γράψει στην προσωπική του σελίδα από το 2015, αποφάσισε να κάνει διάγγελμα συσπείρωσης των οπαδών των ΑΝΕΛ.

Κάθισε λοιπόν και έγραψε:

«Πολλές φορές ακούμπησα το πληκτρολόγιο του υπολογιστή μου αυτή την περίοδο που ο Ελληνικός Λαός μας εμπιστεύτηκε την διακυβέρνηση της Πατρίδας για να γράψω σε αυτή τη σελίδα που γεννήθηκαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

»Αντιστάθηκα γιατί θεώρησα πάντα οτι αυτή τη σελίδα δεν πρέπει να μπεί στον πόλεμο που δεχτήκαμε σαν κίνημα και εγώ προσωπικά, πρέπει εδώ να ξανασυναντηθούμε όχι μόνον όσοι αντέξαμε, αλλά και όσοι με οποιονδήποτε τρόπο σε οποιαδήποτε στιγμή με οποιαδήποτε ιδιότητα συμμετείχαμε στο κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

»Εδώ να κάνουμε τον απολογισμό, εδώ να ξανασυναντηθούμε, εδώ να ξαναγεννηθούμε, εδώ να πούμε στον Ελληνικό Λαό τι καταφέραμε και τι μπορούμε ακόμη να προσφέρουμε.»

Στη συνέχεια του κειμένου φαίνεται ότι αφήνει πατημένο το Caps lock γιατί είναι όλο σε κεφαλαία:

«ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ»

Για να συνεχίσει σε ανάλογο τόνο:

«ΕΦΥΓΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΗΛΘΑΝ ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΕΞΑΜΕ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΙΑΝ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ

ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ 5 ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΥΣ

ΚΥΒΕΡΝΟΥΜΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΧΗΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΟΡΘΙΑ.

ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Η ΠΡΩΤΗ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΗΚΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΓΑΝΑ ΤΟΥΣ

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ

ΚΑΛΩ ΣΗΜΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑΝ ΟΣΟΥΣ ΛΥΓΙΣΑΝ ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΛΑΘΗ ΜΑΣ ΠΙΚΡΑΝΑΜΕ ΟΣΟΥΣ ΟΜΩΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΚΑΛΩ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ»

Για να καταλήξει με τη γνωστή επωδό:

«ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ»

Παράλληλα, πόσταρε και το γνωστό προεκλογικό σποτάκι με το τρενάκι και τον μικρό Αλέξη.

Όμως, ενώ ο Καμμένος περίμενε από κάτω ένα κύμα ανταπόκρισης των οπαδών στο κάλεσμα του αρχηγού, αυτό που συνέβη ήταν ένας πραγματικός ορυμαγδός αρνητικών και οργισμένων σχολίων από πρώην μέλη και οπαδούς των ΑΝΕΛ.

Ενδεικτικά παραθέτουμε μερικά, διατηρώντας τη σύνταξη και την ορθογραφία του πρωτότυπου:

  • « Εγώ ήμουν από την πρώτη μέρα στο κίνημα,για πέστε μου λοιπόν τι κάνατε από αυτά που υποσχεθήκατε? Σκοπιανό, Ενφια, περικοπές συντάξεων στρατιωτικών, ξεπουλήσατε λιμάνια, αεροδρόμια, Οπαπ, Ελβο και πολλά άλλα. Πέστε μου πώς θα έρθετε στη Μακεδονία? Μάλλον για το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ σας βλέπω!!!»
  • «Χοντρε το να σε βρίσω είναι προσβολή για μένα , είσαι ο πιο ξεπουλημένος ραγιάς και γιουσουφάκι που γνώρισε ποτε η χώρα ! Λυπάμαι που σε ψήφισα μια φορά … και έκλεψες την ψήφο ανθρώπων φιλοπατριδων ! Καρεκλανθρωπε δεν έχεις ίχνος ντροπής !»
  • «Είχες την ευκαιρία σου να γίνεις μεγάλος με το σκοπιανό και την άθλια συμφωνία των Πρεσπών. Προτίμησες την καρέκλα. Στις εκλογές που έρχονται θα δεις τα αποτελέσματα των αποφάσεων σου και δεν θα σου αρέσουν καθόλου. Λυπάμαι αφάνταστα που κάποτε σε ψήφισα και έπεισα και άλλους να το κάνουν»
  • «Είσαι τραγικός σε κάθε επίπεδο.. Έπεσες στα 4, ναι εκείνα τα 4 που κάποτε έλεγες σε κάποιους άλλους. Αποδέχτηκες την ονομασία των Σκοπίων, εσύ που, χωρίς ιερό και όσιο, έλεγες ότι θα ρίξεις την Κυβέρνηση μεθ’ όρκου σχεδόν. Αποδέχτηκες εσύ ένα ακόμα μνημόνιο, ο επανάστασης των μνημονιων, το άγριο πεκινουα όπως φάνηκε της χώρας»
  • «καλως τον κυριο Κουγκι Καψουροκαρεκλακια…για πες ρε κωλοτουμπα, τι εγινε το απεχθες και επονειδιστο χρεος ? τι εγινε με το κατοχικό χρεος της Γερμανιας προς την Ελλαδα ρε προσκυνημενε ? κλπ κλπ κλπ»
  • «Άκου να δεις υπερβαρε, ο άντρας μου σε στήριξε όσο λίγοι εγώ με τη κοιλιά στο στόμα ερχόμουν να σε στηρίξω στα γραφεία στη Θεσσαλονίκη ευτυχώς σε πήραμε νωρίς χαμπάρι το τι σάπιος είσαι και την κοπανησαμε δίχως ευτυχώς επιπτώσεις στη κοινωνική μας ζωή, άκου να δεις τι θα σου πω σαν τριτεκνη πλέον, είσαι ότι χειρότερο υπάρχει στη πολιτική σκηνή, να είσαι σίγουρος πως ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει και εσύ αυτό θα λάβεις πρόσεχε όμως γιατί οι εξαπατημένοι είναι οι πιο εξαγριωμένοι»
  • «Τότε γυρίστε τους μισθούς μας κ τις δουλειές μας κ τα λεφτά μας πίσω παρακαλώ. Βγάλτε τον ενφια τον πιο άδικο φόρο που μπήκε ποτέ τον οποίο εσείς υποσχεθηκατε πως θα καταργησετε. Είναι από τα ελάχιστα πράγματα που θα πρεπε να ισχύουν από σήμερα. Οι ζωές που χάθηκαν εξαιτίας των μνημονιων σας δε γυρίζουν πίσω. Αν έχετε τσιπα σκυψτε τα κεφάλια γιατί όλοι σας κοροιδεψατε κ παίζετε με τις ζωές μας. Μας ξεπουλησατε κ ζείτε εις βάρος μας. Αν λοιπόν όντως βγήκαμε απ τα μνημονια αποκαταστηστε άμεσα τον κόσμο»
  • «Το θράσος σας δεν έχει όρια πια!! Αν πραγματικά αγαπούσατε έστω και λίγο την Ελλάδα θα είχατε σώσει το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας!!!! Δυστυχώς όμως το χρήμα σας έχει μεταμορφώσει σε όντα χωρίς ψυχή!!!!! Ωραίο παράδειγμα δίνετε στα παιδιά σας… Στις οικογένειες σας… Σας βρίζει και σας κοροϊδεύει όλη η Ελλάδα….»
  • «Λυπάμαι που ο Πάνος που γνώρισα στο Παρίσι στην κοπή της πίτας της ΝΔ και θαύμασα για την τόλμη και αποφασιστικό τητά του στην προσωπική του ζωή, μετατράπηκε σε οσφυοκάμτη. Τελικά η εξουσία φθείρει… Να μη μιλήσω για τις επιλογές του με συμβούλους- loosers πρώην δημάρχους… Αγαπητέ Πάνο, τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Δυστυχώς! ΥΓ αυτοί που συντάσσουν τα post ας ανοίξουν και κανένα λεξικό!»
  • «Άφησε μας χριστιανέ μοο ήσυχους ! Ποσο γελάστηκα που σε ψήφισα κάποια φορα ! Ποσο βλάκας ημουν ! Δεν το συγχωρώ στον εαυτό μου ! Ραντεβού για γιουχάισμα εγω δικαιολογούμαι γιατι είπαμε σε ψήφισα κάποτε .. τωρα φροντίζω το χέρι μου …»
  • «Ειχες πει οι ΑΝΕΛ δεν προκειται να γίνουν πατερίτσα του ΣΥΡΙΖΑ και εσυ έγινες η πλεον σταθερή πατερίτσα του Τσίπρα!! Μετα απο σχεδον είκοσι χρονια στο κοινοβούλιο πλησιάζει η ωρα σου να πας οριστικά σπιτι σου και εσυ!!».

Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα 1.260 σχόλια που συνοδεύουν τη συγκεκριμένη ανάρτηση… Είναι σαφές ότι το μήνυμα του Καμμένου δεν συνάντησε «μαζική ανταπόκριση» αλλά μάλλον μαζικό ανάθεμα από τους απογοητευμένους οπαδούς των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

[ΠΗΓΗ: http://www.in.gr, του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου, 21/8/2018]