Η κερκόπορτα του Μητσοτάκη

«Δεν πρέπει να φροντίσουμε τους ανέργους μας; Να τους φροντίσουμε. Αλλά με άνοιγμα της οικονομίας, με επενδύσεις και με θέσεις εργασίας, καριέρας. Όχι με επιδοτούμενη 8μηνη εργασία στους Δήμους, στα πάρκα και στα πρωτόκολλα του Δήμου…»

Φαύλοι εκτός ορίων. “Κατατάσσουν” στο κράτος 70.000 νέο κομματικό στρατό. Τα έξοδα σε εμάς, από τον ΕΝΦΙΑ. Τα κέρδη στον Μητσοτάκη!!! Και να πως…

Θα ξεκινήσω με απάντηση σε ένα βλακώδες και αστοιχείωτο (για τα ελληνικά δεδομένα) επιχείρημα ότι ο “βράχος” του ΑΣΕΠ δεν αφήνει ούτε αέρα… να περάσει στο κράτος χωρίς αξιοκρατία.

Το ΑΣΕΠ (του αείμνηστου και πραγματικού πολιτικού βράχου Σάκη Πεπονή) το άφησαν να στηθεί (αν δεν το σχεδίασαν -όλοι τους-) με υπολογισμό. Να τραβάει την προσοχή του κοσμάκη… ως δίκαιο και αξιοκρατικό κράτος. Και να βολεύουν τα κομματικά πελατάκια… από τις “κερκόπορτες” του κράτους-κάστρου… Αυτές που λαδώνουν (όλοι τους) τα 45 χρόνια της φαύλης μεταπολίτευσης.

Μια από αυτές “κερδίζει” και ο Μητσοτάκης στις προσεχείς εκλογές αφού, (όπως θα δούμε παρακάτω) στα χέρια του θα καταλήξει ο κομματικός στρατός 70.000 που κατατάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο κράτος, από τον μήνα αυτό μέχρι και τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο.

Η μεγαλύτερη “κερκόπορτα” είναι ο ΟΑΕΔ. Κάποιες μικρότερες… αποκαλούνται φορείς συνδεόμενοι (λέει) με την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία.

Όλο αυτό το στοργικό κράτος–πατερούλης της ελληνικής σοβιετίας (της κακιάς ώρας), από τον ΟΑΕΔ μέχρι την Αλληλέγγυα Οικονομία, καμώνεται πως πασχίζει… δήθεν για την ανεργία των νέων ξεδιπλώνοντας προγράμματα “κοινωφελούς απασχόλησης” (τα λέει έτσι για να ακούγονται λαϊκά και αριστερίστικα…)

Και πού είναι το κακό θα σχολιάσει, ο πρώτος αφελής, που ίσως ζει εκτός Ελλάδος. Δεν πρέπει να φροντίσουμε τους ανέργους μας; Να τους φροντίσουμε. Αλλά με άνοιγμα της οικονομίας, με επενδύσεις και με θέσεις εργασίας, καριέρας. Όχι με επιδοτούμενη 8μηνη εργασία στους Δήμους, στα πάρκα και στα πρωτόκολλα του Δήμου.  

Γιατί αυτό κάνουμε στην Ελλάδα. Και λέγεται, μελετημένη κομματική επιστράτευση. Προσλήψεις κομματικών… σε κάθε προεκλογική περίοδο. Με κομματικές συστάσεις και μόνο κομματικές παρεμβάσεις…

Αυτό κάνει και ο Τσίπρας μέσα στον Αύγουστο. Κάπου 70.000 κρατικοί υπάλληλοι του κομματικού στρατού του ΣΥΡΙΖΑ θα προσληφθούν (50.000) σε Δήμους, σε Δημοτικές επιχειρήσεις, στην Περιφέρεια και όπου αλλού υπάρχει κρατικό σε τοπική αυτοδιοίκηση. Ακόμη 10.000 περίπου σε κρατικά νοσοκομεία και κρατικά κέντρα υγείας ή περιστασιακές κρατικές υπηρεσίες ΔΕΚΟ.

Και άλλοι 10.000 σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που κάνουν δουλειές με το κράτος και τους Δήμους. Σε αυτές που (κατά τα άλλα) αποκαλούμε στην Ελλάδα “ελεύθερη οικονομία”. Αν είναι δυνατόν. Ελεύθερη οικονομία με κρατικοδίαιτους ιδιώτες να τους επιδοτούμε και την εργασία (και ας κάνουν νάζια και στις προσλήψεις, για να μην μπλέξουν …λένε).

Πάμε τώρα στο μάρμαρο… Ποιος θα το πληρώσει; Ποιος θα πληρώσει μισθούς, για ένα 8μηνο, αυτών των 70.000 νέων κρατικών υπαλλήλων; Εμείς από την τσέπη μας. Βάλτε τα κάτω. Υπολογίστε τα και μπακάλικο τρόπο .

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο να μαζέψει 3,2 δισ. ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ του 2018. Πέντε κάτω-πέντε επάνω, θα τα μαζέψει. Ο κομματικός στρατός των 70.000 θα έχει συμβάσεις εργασίας με 586 ευρώ τον μήνα. Το μισθολόγιο (ίσο περίπου με τον συνολικό ΕΝΦΙΑ του 2018) θα κρατήσει μέχρι να ξεκινήσει η καταβολή του ΕΝΦΙΑ του 2019!!.

Αν το πείτε στον Τσίπρα θα σας μιλήσει για λεφτά του ΕΣΠΑ από τα οποία επιδοτούνται προγράμματα εργασίας.

Οι Βρυξέλλες όμως παρήγγειλαν στον Τσίπρα, (όπως έκαναν και στον Σαμαρά το 2014) πως θα μας κόψουν το χέρι… αν βάζουμε τα λεφτά του ΕΣΠΑ σε επιδοτούμενα από το κράτος προγράμματα. Και ο Τσίπρας λέγοντάς τους, πολύ καλώς… έδωσε εντολή τα λεφτά να τα βγάζουμε από τον κορβανά. Αλλά τα μόνα σίγουρα του κορβανά είναι αυτά του ΕΝΦΙΑ!!!..

Και τώρα το ερώτημα που πρέπει να θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στον εαυτό του την ώρα που εμείς (πληρώνοντας το μάρμαρο) θα σκάμε στα γέλια. Πώς θα συμπεριφερθούν οι 70.000, μετά από ένα 8μηνο που οι συμβάσεις θα λήγουν αλλά, εκείνη την περίοδο, θα βαδίζουμε προς τις εκλογές;

Θα ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, που τους διόρισε ή θα αλλάξουν στρατόπεδο με σημαία Ν.Δ. ,για να εξασφαλίσουν παράταση συμβάσεων; Θα αγνοήσουν τον Μητσοτάκη όταν ετοιμάζει την λίστα με την κυβέρνησή του; Άρα ποιος “έξυπνος” σχεδίασε το “μπούμερανγκ” στον ΣΥΡΙΖΑ και την “κερκόπορτα” στον Μητσοτάκη με επιπλέον 70.000 ψήφους. Οικογενειακούς ψήφους… Που μετράνε επί 5-6 για κάθε διορισμό. Η φαυλότητα σύντροφοι έχει και όρια… Τα ξεπεράσατε…

 

[ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr, του Γιώργου Κράλογλου, 17/8/2018]