τέλειωσαν οι διακοπές πριν καν αρχίσουν…

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ πότε φτάσαμε στον Δεκαπενταύγουστο; Βροχές, κατακλυσμοί, συννεφιά, φωτιές, αφραγκία, όλα «βοήθησαν» να τελειώσει το καλοκαίρι πριν καν αρχίσει και ενώ βρισκόμαστε μια εβδομάδα πριν τις 20 Αυγούστου («τα κεφάλια μέσα») πολλοί είναι αυτοί που αποφασίζουν να κινηθούν αυθημερόν για ένα μπανάκι αφού λεφτά δεν υπάρχουν και όσα υπάρχουν τα δίνουμε σε φόρους.

ΕΑΝ ΠΑΣ στη Χαλκιδική μπερδεύεσαι στην Ποτίδαια σε εκείνο το χιλιόμετρο που δεν τελείωσε ποτέ ενώ ο υπόλοιπος δρόμος είναι μια χαρά αλλά όταν φτάνεις στη γέφυρα αρχίζουν τα προβλήματα και η ταλαιπωρία κάτι που μας οδηγεί στη σκέψη ότι αυτή η χώρα πάντα θα αφήνει κάτι σε εκκρεμότητα.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ οι τουρίστες της πλάκας από τα Βαλκάνια φέρνουν μαζί τους και ψωμί Σκοπίων ή Μπλαγκόεβγκραντ εάν μπορούσαν θα έπαιρναν και καρπούζια από τη χώρα τους αγοράζουν μισό κιλό φέτα τυρί ελληνικό παίρνουν και καμιά ντομάτα από το μπακάλικο και τη βγάζουν καθαρή όλη τη μέρα στην παραλία με έναν καφέ και ένα νερό από το περίπτερο.

ΕΤΣΙ δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλουν λεφτά αυτοί που πάντα πηγαίνουν για μια αρπαχτή στη Χαλκιδική επειδή ούτε οι τουρίστες που έρχονται είναι ικανοί να καλύψουν τις ανάγκες των επιχειρήσεων αλλά ούτε και οι Έλληνες με τις αυθημερόν εξορμήσεις.

ΚΟΙΝΟΣ παρονομαστής η έλλειψη μετρητών άρα στάση εμπορίου Κι αν ρωτάτε τι θα γίνει φέτος θα σας παραπέμψουμε σε επιχειρηματίες της Χαλκιδικής που έφτιαξαν ένα μπιτς μπαρ για να οικονομήσουν αλλά στο τέλος της περιόδου δηλαδή σε λιγότερο από έναν μήνα θα έχουν αφήσει υποχρεώσεις σε ΙΚΑ εφορία και θα προσπαθήσουν να τις ρυθμίσουν τον χειμώνα για να ξαναπροσπαθήσουν το επόμενο καλοκαίρι.

ΠΗΡΑΤΕ χαμπάρι ότι το καλοκαίρι τελείωσε πριν καν αρχίσει; Αυτό που δεν μας πτοεί είναι ότι η Ελλάδα είναι πανέμορφη όλοι την επισκέπτονται για τις διακοπές τους ακόμη και ο Ρονάλντο που πήγε στην Πελοπόννησο αλλά είναι δικαιολογημένος γιατί δεν ήξερε πως «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει».

ΚΑΤΑ ΤΑ άλλα περάστε καλά με τους δικούς σας ανθρώπους έστω αυτή την εβδομάδα γιατί ο χειμώνας θα είναι πάρα πάρα πάρα πολύ δύσκολος αυτό είναι πιο φανερό πλέον και από τον πανέμορφο ελληνικό ήλιο.

[ΠΗΓΗ: thessnews, του Νίκου Πετρουλάκη, 11/8/2018]