ο πλούτος της ελλάδας!

Απίστευτο κι όμως αληθινό Η χωρά με τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση είναι η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης σε ορυκτό πλούτο και σύμφωνα με Γάλλους και Νορβηγούς ερευνητές η αξία του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας πλησιάζει τα 10 τρισ. δολάρια.

Ευλογημένη χώρα

Ελλάδα, μια ευλογημένη χώρα, που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η… Αυστρία μαζί (450.000 τ.χλμ.), αφού η επικράτεια μας εκτείνεται από την Αδριατική θάλασσα μέχρι τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το Τριεθνές στον Έβρο μέχρι ανοιχτά της Λιβύης! Στην περιοχή μεταξύ του Καστελόριζου και της νότιας Ρόδου βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο!

Χρειάζεται δυο ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να μεταβεί κάποιος από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του ελλαδικού χώρου (Λάρνακα). Σαν να πετάει δηλαδή από τις Βρυξέλλες στη Μασσαλία!

Η πτωχευμένη σχεδόν πατρίδα μας κατέχει μια μοναδική θέση παγκοσμίως! Είμαστε ΔΕΥΤΕΡΟΙ στον κόσμο σε… καταθέσεις στην Ελβετία!!! Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία, είμαστε έτσι ΠΡΩΤΟΙ στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες, που είναι ΠΕΜΠΤΟΙ στον κόσμο.

Είμαστε ΠΡΩΤΟΙ στον κόσμο σε νικέλιο. ΠΡΩΤΟΙ σε λευκόλιθο, ΠΡΩΤΟΙ στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, ΠΡΩΤΟΙ στον κόσμο σε περλίτη (1.600.000 τόνοι), ΔΕΥΤΕΡΟΙ παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόνοι), ΠΡΩΤΟΙ στην E.E.. σε βωξίτη (2.174000 τόνοι). ΠΡΩΤΟΙ και σε χρωμίτη, ΠΡΩΤΟΙ και σε ψευδάργυρο. ΠΡΩΤΟΙ και σε αλουμίνια!

Έχουμε τη 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο NATO (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ διαθέτουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο NATO, με την Τουρκία να είναι 11η…

Έχουμε νοτίου της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως!

Ο χρυσός που υπάρχει στη Θράκη μας, κατά μέτριους υπολογισμούς, αξίζει 38 δισ. ευρώ! Διαθέτουμε εκεί, στη Μακεδονία και την Θράκη, τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης.

Όσο για την αποτίμηση των κοιτασμάτων; Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας, σύμφωνα με την εκτίμηση του Γεωλογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ, πλησιάζει τα 7,5 τρισ. δολάρια!

 

[ΠΗΓΗ: LIVE SPORT, 05/08/2017]