κάτι έχει τσιμπήσει την Karfitsa

Συνεχίζει ακάθεκτη η Karfitsa (το ομόσταυλο έντυπο του ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ), την «έρευνα» που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, για την Ελληνικός Χρυσός. Για έναν περίεργο λόγο η «έρευνα» αυτή εντοπίζεται στο τι δωρεές και χορηγίες έχει κάνει η εταιρεία σε διάφορους συλλόγους της περιοχής.

Στο τελευταίο άρθρο της φιλοξενεί συνέντευξη του προέδρου της κοινότητας Στρατωνίου Νίκου Ζαγοράκη, ο οποίος δηλώνει πως «είναι πάγιο αίτημά μας ένα κομμάτι του πλούτου που βγαίνει από την εταιρεία μα επιστρέφει στην τοπική κοινωνία […] Οι περισσότεροι σύλλογοι και φορείς της περιοχής δέχτηκαν και θα συνεχίζουν να δέχονται βοήθεια από την Ελληνικός Χρυσός». Ωραία… Ποια είναι η δημοσιογραφική επιτυχία; Τι μας πληροφορεί η Karfitsa που δεν γνωρίζαμε; Δεν είναι φυσικό σε μια κοινότητα με 65% εργαζόμενους στην εταιρεία, 20% συνταξιούχους και 15% ανέργους και εργολαβικούς υπαλλήλους –όπως μας πληροφορεί ο ίδιος ο κοινοτάρχης– να συμβαίνει αυτό;

Στο ίδιο άρθρο και μέσα σε ένα πλαίσιο με κίτρινο φόντο, (το οποίο ίσως να μπήκε τυχαία, αλλά εύστοχα δηλώνει τον κιτρινισμό του εντύπου), υπάρχει έτερο άρθρο με τίτλο «Πρόεδρος συλλόγου και συγγενής πρώην διευθύνοντα συμβούλου». Εδώ, μια «δημοσιογράφος» Φ. Βλαστού μας πληροφορεί πως η Άννα Θεοδωρακοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Στρατωνίου, είναι σύζυγος του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας Μιχάλη Θεοδωρακόπουλου και πως ο σύλλογος έχει πάρει χορηγία κάτι στολές!!! Φοβερή και αυτή η δημοσιογραφική επιτυχία… Για βραβείο Πούλιτζερ…

Στο τέλος το άρθρο απειλεί πως «Η έρευνα συνεχίζεται…»! Υποθέτω πως στο επόεμενο τεύχος θα βρούν κι άλλο σύλλογο, ποδοσφαιρικό ίσως, που πήρε χορηγία… μπάλες!!!

Έχουμε πει πως θα ανακαλύψουμε το λόγο για τον οποίο η Karfitsa, ένα έντυπο-χαμαιλέων το οποίο προ καιρού υποστήριζε την εξόρυξη. Σήμερα προβάλλει τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Καρανάσιο και ταυτόχρονα φαίνεται να χτυπάει την επένδυση με έναν ιδιότυπο τρόπο που άπτεται των χορηγιών και δωρεών. Αυτή η περίεργη στάση έχει… εξάψει και τη δική μας περιέργεια.

Όπως λέει και η Karfitsa, «Η έρευνα συνεχίζεται…»