για μια χούφτα…δημοσιότητα

992-1-35-3-1-983-1-35-3-1-olomΗ Σοφία Σακοράφα ψάχνοντας ευκαιρία να πλήξει την Ελληνικός Χρυσός επειδή προφανώς δεν της αρέσει η κριτική για τις πολιτικές της επιλογές, όπως αυτή να επιχειρηματολογεί κατά της επένδυσης σε επίπεδο κινδυνολογίας, έπεσε σε δεύτερο ατόπημα… Ψέγει τους εργαζόμενους της εταιρείας!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης κατήγγειλε ότι «η εργοδοσία κάποιας επιχείρησης στην κεντρική Ελλάδα, που δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα κλείδωσε τους 300 εργαζόμενους σε έναν χώρο και τους υποχρέωσε να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με πολύ χαμηλές αποδοχές και ότι δε θα συμμετάσχουν σε καμία κινητοποίηση και απεργία». Η κα Σακοράφα στην προσωπική της σελίδα (εδώ), βρήκε αφορμή και μέσα από ακατανόητους συνειρμούς, δήλωσε τα εξής:

«Μέσα σε αυτό το κλίμα που αναπτύσσεται στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, η ανάρτηση των εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός στην ιστοσελίδα τους σχετικά με την επένδυση στις Σκουριές είναι απολύτως ερμηνεύσιμη. Για κάποιες εργοδοσίες η εργασία δεν αποτελεί δικαίωμα, αλλά εργαλείο σπέκουλας και εκβιασμών»!!!.

Προσωπικά θεωρούσα την κα Σακοράφα περισσότερο ευφυή. Αλήθεια τι περίμενε άραγε; Να μην αντιδράσουν οι εργαζόμενοι; Εκτός αν είναι περισσότερο ευφυής από όσο μπορούμε να φανταστούμε και όλη αυτή η τεχνητή φασαρία από το πουθενά είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής  το οποίο ελπίζει να της εξασφαλίσει πολιτική στέγη. Μην ξεχνάμε πως η ευρωβουλευτής εκδιωχθείσα από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου το 2010, βρήκε φιλοξενία στον ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο εκλέχθηκε στις βουλευτικές εκλογές του 2012 και στις ευρωεκλογές του 2014. Το 2015 αποχώρησε και από το ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα δηλώνει «ανεξάρτητη» ευρωβουλευτής. Στις επόμενες εκλογές όμως;…..