κολλημένα σύριζα μυαλά

20-dec-16-9-35-08-amΕπιτέλους ο ύποπτος ρόλος του Γιάννη Μπουτάρη αποκαλύφθηκε. Άλλος ένας νεοφιλελεύθερος που θέλησε να κρυφτεί πίσω από την φάτνη και το έλατο, αλλά τα κινήματα και οι συλλογικότητες (κυρίως αυτές) τον ανακάλυψαν και τον ξεμπρόστιασαν.

Η συγκλονιστική αποκάλυψη ακούστηκε για πρώτη φορά από τον ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο” (και φυσικά τα Μέσα της διαπλοκής την απέκρυψαν επιμελώς) από την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, Ρία Καλφάκου. Κρατηθείτε:

Ο Γιάννης Μπουτάρης δέχτηκε ο αθεόφοβος χορηγία τα λαμπιόνια του έλατου από την CocaCola και την Ελληνικός ΧΡΥΣΟΣ. Το διανοείστε; Χριστούγεννα στην ηρωική Θεσσαλονίκη του “Μέρα Μαγιού μου Μίσεψες”, με χορηγία από τις εταιρείες του διεθνούς καπιταλισμού! Στην Ελλάδα της πρώτης φορά Αριστεράς! Ιεροσυλία.. ( τουλάχιστον)

Το κίνημα (και οι συλλογικότητες φυσικά…) καλούν αμέσως σε κινητοποιήσεις και κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο “κέντρο αγώνα” της πλατείας Αριστοτέλους. Στήνουν μεγάφωνα και τραπεζάκι όπου παρουσιάζονται τα τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής, για να αναδειχθεί όπως λένε “ο παραγωγικός πλούτος της περιοχής, σαν απάντηση στην καταστροφή που κάποιοι ονομάζουν επένδυση”. Στις φωτογραφίες βλέπουμε το άσπρο τραπεζάκι με κουραμπιέδες, ελιές και βαζάκια με πάστα ελιάς. Πλούτος. Και που να κλείσει το εργοστάσιο της Ελντοράντο. Και μελομακάρονα θα βγουν να το γιορτάσουμε…

Γιατί τα χρήματα από τους κουραμπιέδες πάνε απευθείας στην τσέπη μας. Χωρίς μεσάζοντες. Ενώ τα κέρδη των επιχειρήσεων όπως η Coca cola και η Hellas Gold που πάνε; Όπως αποκαλύπτει το Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης, που ξέρει από χρηματοπιστωτικά, τα κέρδη πάνε στον ” φορολογικό παράδεισο των νήσων Μπαρμπέιντος”- να μια χρήσιμη πληροφορία για το ΣΔΟΕ- ενώ η πόλη γίνεται “αποδέκτης τόνων τοξικής σκόνης με βαρέα μέταλλα και αμίαντο”. Από τύχη ζουν ακόμα τα καρντάσια. Και ακόμα δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς οι συνέπειες των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στη Σερβία, ε!

Και όλα αυτά χωρίς ο πονηρός Μπουτάρης να ενημερώσει την αντιπολίτευση. “Στα μουλωχτά” πήγε να στήσει την φιέστα με χορηγούς τους εκπροσώπους του καπιταλισμού, μας αποκαλύπτει η Αυγή. Ολόκληρο σατανικό σχέδιο… για τα νεοφιλελεύθερα λαμπιόνια.

Όταν όμως η Ρία Καλφάκου ανακαλύπτει το σκάνδαλο, ποιος είδε τον θεό και δεν τον φοβήθηκε. Όχι απλώς ένιωσε “θυμό, αγανάκτηση και απογοήτευση” ( και τα τρία μαζί) αλλά έσπευσε να καταγγείλει τη διολίσθηση του Μπουτάρη σε “νεοφιλελεύθερες λογικές και πρακτικές” (και λίγα λέτε κυρία Καλφάκου).

Γιατί οι δυο εταιρείες δεν είναι απλά εταιρείες. Όπως εξηγεί η κυρία Καλφάκου είναι  σύμβολα του σύγχρονου επιχειρηματικού μακιαβελισμού που αφήνει στη διάβα του κατεστραμμένο περιβάλλον και διαλυμένες κοινωνίες” (και διαλυμένες οικογένειες θα προσέθετα εγώ κυρία Καλφάκου αλλά δεν έχω πρόχειρα τα στοιχεία).

Και μην νομίσετε ότι η κυρία Καλφάκου και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνοι τους στον αγώνα. Μαζί της συμπαρίστανται και χαιρετίζουν και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και το Κοινωνικό Ιατρείο Θες/κης και το Κοινωνικό Παντοπωλείο Παλλήνης και το σωματείο εργατοϋπαλλήλων της 3Ε (κι ας έχει κλείσει το εργοστάσιο εδώ και 3 χρόνια) και η επιτροπή Αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Μιλάμε για κίνημα. Α και να μη ξεχάσουμε τον Ισκρα του Παναγιώτη Λαφαζάνη που επίσης ενώνει τη φωνή του να καταγγείλει το αίσχος.

Γι’ αυτό και οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ στέλνουν μήνυμα στον νεοφιλελέ Μπουτάρη. “Οσα λαμπιόνια και να βάλει για να κρύψει την σαπίλα” αυτοί θα είναι εκεί σε αγωνιστική κινητοποίηση.

Και επειδή σας βλέπω δύσπιστους και έτοιμους να βάλετε τα γέλια με τα κολλημένα ΣΥΡΙΖΑ μυαλά, μην το γελάτε καθόλου. Είναι σοβαρά τα πράγματα.

Γιατί την Θεσσαλονίκη ακολουθούν οι Σέρρες. Που πήραν χορηγία – όπως μας ενημερώνει ο Ισκρα- απο τον ΤΑΠ! Άλλο αίσχος. Ο οποίος ΤΑΠ μας εξηγεί η Σπίθα του Βλαδίμηρου, είναι αγωγός που δεν αφήνει σχεδόν ούτε ένα ευρώ στη χώρα, σε αντίθεση με τον αγωγό για το ρωσικό φυσικό αέριο που υπέγραψε ο Λαφαζάνης ( βεβαίως βεβαίως) αλλά έμεινε στο ράφι λόγω 3ου μνημονίου.

Και τώρα που ξέρετε όλη την αλήθεια για την σκοτεινή αυτή υπόθεση μπορείτε να βάλετε άφοβα τα γέλια…

[ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr/, του Μανώλη Καψή, 20/12/2016]