μεταλλωρύχοι χαλκιδικής: “η rebecca harms (βλάπτει) τις δουλειές μας

pano-ipodohis-rebecca-harms

Το ευρηματικό πανό υποδοχής των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής στην επικεφαλής των ευρωπαίων οικολόγων Ρεμπέκκα Χαρμς. Να θυμίσουμε πως στα αγγλικά Harms σημαίνει «βλάπτω»…

Μ’ αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα γραμμένο σε πανό που είχαν αναρτήσει στην είσοδο των μεταλλείων των Σκουριών υποδέχθηκαν οι μεταλλωρύχοι της ΒΑ Χαλκιδικής είπαν το δικό τους «ΟΧΙ» στην επίσκεψη της επικεφαλής του ευρωπαϊκού κόμματος των Πρασίνων Ρεμπέκκα Χάρμς ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Η ευρωβουλευτής όπως είπε στους εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων η ανάβαση της στις Σκουριές είχε ιδιωτικό χαρακτήρα, θέλοντας, όπως είπε, να δει την εξέλιξη των έργων μέσα στην τριετία που μεσολάβησε από την τελευταία φορά που επισκέφτηκε τις Σκουριές τον Ιούνιο του 2013.

Μπορεί η επίσκεψη της να ήταν ιδιωτική, ωστόσο την κ. Χάρμς συνόδευσε μια κουστωδία 25 ατόμων, που έφτασαν στις Σκουριές με λεωφορείο έχοντας προφανώς την ίδια περιέργεια με την Γερμανίδα ευρωβουλευτή για την πορεία των εργασιών στο μεταλλείο.

Οι εργαζόμενοι μετάφεραν στην κ. Χάρμς την ενόχληση τους για το γεγονός ότι επέλεξε να επισκεφτεί τον χώρο εργασίας τους σε ημέρα αργίας, ενώ παράλληλα απέφυγε να ζητήσει συνάντηση μαζί τους.

Τελικά, η ΡεμπέκκαΧαρμς και η πολυμελής συνοδεία της δεν μπήκαν μέσα στο μεταλλείο, κινήθηκαν περιμετρικά του για τις γνωστές φωτογραφίες.

Η ΡεμπέκκαΧάρμς έγινε παγκοσμίως γνωστή από το οικολογικό κίνημα του Γκορλέμπεν στην Βόρεια Γερμανία ενάντια στην απόθεση πυρηνικών αποβλήτων και της διατήρησης των πυρηνικών εργοστασίων της χώρας, που αναπτύχθηκε μέσα στο 2010.

Ένα κίνημα που δεν χρησιμοποίησε ποτέ βία, όπως εξομολογήθηκε στους εργαζόμενους, κατά την διάρκεια της προηγούμενης επίσκεψης της στην Χαλκιδική.

Μια αρχή που δεν φαίνεται να την απασχολεί όταν αναφέρεται στην μεταλλευτική επένδυση της ΒΑ Χαλκιδικής από τα έδρανα της ευρωβουλής.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 31/10/2016]