ερωτήσεις από το παρελθόν: ερώτηση του κκε για τις ρωγμές στα σπίτια της στρατονίκης

stratonikh-xalkidikhsΕρώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής σχετικά με τις ρωγμές σε σπίτια και δρόμους στην ΤΚ Στρατονίκης του Δήμου Αριστοτέλη στην ΠΕ Χαλκιδικής.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ αγωνιώντας να δείξουν κοινοβουλευτική παρουσία υιοθέτησαν την antigold μπουρδολογία και επανήλθαν σε ένα θέμα που ακόμα και οι πολέμιοι της εξόρυξης έχουν δηλώσει πως πρέπει να ερευνηθεί πολύ περισσότερο πριν ρίξουμε το φταίξιμο στην μεταλλευτική… Αλλά προφανώς το ρετρό είναι της μόδας και είναι γνωστό πως το ΚΚΕ ρέπει προς το ρετρό… Ή πάλι μπορεί να θίχθηκαν από την δήλωση Κουράκη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επέκρινε την στάση του ΚΚΕ το οποίο υποστηρίζει την συνέχιση της επένδυσης για να μην χαθούν δουλειές, παρατηρώντας ότι αυτό δεν είναι αριστερή πολιτική!!!

Ενδεικτικά παραθέτω τμήμα της επερώτησης που θυμίζει απελπιστικά παρόμοιες ερωτήσεις και δηλώσεις του antigold«κινήματος»…

«ΕΡΩΤΗΣΗ: Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής:

Θέμα: Ρωγμές σε σπίτια και δρόμους στην ΤΚ Στρατονίκης του Δήμου Αριστοτέλη στην ΠΕ Χαλκιδικής.

Συνεχίζεται, ολοένα και πιο οξυμένο, το φαινόμενο των ρωγματώσεων στους δρόμους και στα σπίτια της Τοπικής Κοινότητας Στρατονίκης του Δήμου Αριστοτέλη στην ΠΕ Χαλκιδικής. Το γεγονός είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό καθώς καθημερινά η γη τρέμει εξαιτίας των εκρήξεων που εξακολουθούν να πραγματοποιούνται. Το αποτέλεσμα είναι οι κάτοικοι να φοβούνται για την ίδια τους τη ζωή, να διαμαρτύρονται και να καταγγέλλουν ότι οι ρωγματώσεις στο έδαφος και στα σπίτια τους ολοένα και διευρύνονται.

Να θυμίσουμε ότι το φαινόμενο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2002 με την εξόρυξη που τότε έκανε η TVX, με φουρνέλα του μεταλλείου κάτω από τον οικισμό της Στρατονίκης.

Σήμερα το αποτέλεσμα των τριών εκρήξεων, που εξακολουθούν να πραγματοποιούνται καθημερινά και από την εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός ΑΕ” στις στοές κάτω από τον οικισμό, είναι οι ρωγμές να εξακολουθούν να παρατηρούνται σε σπίτια, χώρους συνάθροισης και στο δημοτικό σχολείο. Υποχωρήσεις και καθιζήσεις παρατηρούνται σε πολλά σημεία των λιθόστρωτων δρόμων λόγω της διατάραξης του εδάφους. […]

Με βάση και τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για:

Να σταματήσουν άμεσα οι εκρήξεις αφού θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων.Να ελεγχθούν τα κτίρια στην Στρατονίκη, ξεκινώντας απ’ αυτά που συγκεντρώνουν καθημερινά πλήθος ατόμων και να προχωρήσουν άμεσα οι σχετικές αποκαταστάσεις με ευθύνη του κράτους και των υπαιτίων.Καθώς επίσης και αν θα επιτρέψουν τη συνέχιση του έργου όσο δεν επιλύονται τα ως άνω προβλήματα και όσο τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων της περιοχής, η ασφάλεια των κατοικιών, το περιβάλλον»

Σας κούρασα, ε;