η προπαγάνδα συνεχίζεται…

σοσΔιαβάζω στο «Δρόμο της Αριστεράς», που προφανώς είναι antigold, αλλά βλέπω να είναι και …anti-ΣΥΡΙΖΑ, τα εξής ωραία σχετικά με την επικείμενη «δίκη των αγωνιστών»:

«[…] Ο πολιτικός χρόνος που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσει να σταθεί απέναντι από μία πολυεθνική εταιρεία περνούσε και αποτελέσματα δεν υπήρχαν. Αυτό που γινόταν όλο και πιο ξεκάθαρο ήταν η έλλειψη πολιτικής βούλησης. Δεν υπήρχε αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάτησε πάνω στις Σκουριές, χρησιμοποίησε το κίνημα πολιτικά και στη συνέχεια αναδιπλώθηκε εις βάρος μιας ολόκληρης περιοχής και προς όφελος των συμφερόντων. Επικοινωνιακά φυσικά συνέχισε να προπαγανδίζει την αποφασιστικότητά του να σταθεί απέναντι από την Eldorado. Στην πραγματικότητα όμως αρνείται να καταπιαστεί με ζητήματα, όπως αυτό της εξορυκτικής μεθόδου ή του αμιάντου, στα οποία η εταιρεία αδυνατεί να δώσει πειστικές απαντήσεις, ενώ οι αδειοδοτήσεις προς την εταιρεία συνεχίζονται. Αυτές οι άδειες βέβαια στηρίζονται σε μία νομιμότητα κατασκευασμένη από κυβερνήσεις που στήριζαν ανοιχτά τις εταιρείες και όχι τους ανθρώπους. Στην ίδια όμως νομιμότητα βασίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε λίγες μέρες έχει ορισθεί η δίκη 21 συναγωνιστών μας και αυτό από μόνο του αποτελεί ένα κομβικό σημείο για τον αγώνα. Μία δίκη με στημένες κατηγορίες, στην οποία η καναδικών συμφερόντων εταιρεία που λυμαίνεται τη Χαλκιδική (και όχι μόνο) θα παρίσταται ως πολιτική αγωγή. Μια δίκη στην οποία δικάζονται τα πιστεύω και όχι οι πράξεις» (!!!)

Εδώ φαίνεται σε όλο της το μεγαλείο η ξεφτίλα του «κινήματος» και όλων των γραφικών «SOSάκηδων». Η εταιρεία βγήκε δια στόματος διευθύνοντος συμβούλου και δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν θα παρουσιαστεί ούτε ως πολιτική αγωγή, ούτε ως μάρτυρας κατηγορίας. Τι δεν καταλαβαίνετε; Είναι το ίδιο όπως το κυάνιο, ο αμίαντος, η σκόνη… Οι ξεκάθαρες απαντήσεις, από το ένα αυτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν… Σαν να μιλάς στον τοίχο… Σε αυτιά βουλωμένα από φανατισμό, ιδιοτέλεια και κακεντρέχεια.

Εξάλλου είναι σχεδόν βέβαιο πως οι κατηγορούμενοι θα πέσουν στα πολύ μαλακά… Και ο λόγος είναι απλός. Όλοι (εκτός από το «κίνημα») θέλουν την ηρεμία στην περιοχή και οι δικαστές το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό…