Θα πρέπει ντρέπονται οι ψαράδες ε;

psaraspseftis

Θυμάμαι το τραγούδι του Μουφλουζέλη. “Τι γυρεύει τέτοια ώρα ο ψάρας μέσα στη χώρα…”, Κάποτε οι ψαράδες είχανε μπέσα, τα λέγανε στάρατα και αληθινά και γενικά φορούσαν παντελόνια. Τώρα είναι “μορφωμένοι”, έχουν μακροσκελή και εμπλουτισμένο λόγο μπροστά στην κάμερα, σφίγγουν τα χέρια για να θυμηθούν την ατάκα που τους έγραψαν να πουν και χωρίς κομπιάσματα λένε πράγματα που ούτε οι ίδιοι πιστεύουν. Είναι λοιπόν ψαράδες αυτοί που φέρνουν την καταστροφή και σκορπίζουν δηλητήριο;… με τον ίδιο τρόπο που πέταγαν δυναμίτη στα ψάρια παλιότερα;

Ο πρόεδρας-ψαράς Ά. Κονσούλας τα είπε φαρσί στο περιποιημένο video των αντίχρυσων… φορούσε ψείρα ασύρματη στο πέτο (μη φρικάρετε μικρόφωνο είναι) έδωσε κάπως φουσκωμένα τα νούμερα των ψαράδων του Δήμου και είχε απαράμιλλη ευφράδεια λόγου… τρέμε Ιγγλέζη!

Δεν άργησε να ξεκινήσει όμως το “τσάμικο” με την μπουρδολογία περί πληροφοριών για τεράστια φράγματα δηλητηριασμένα νερά και άλλα τραγικά ανελέητα βλακώδη και ανόητα σκευάσματα λόγου. Μαζί τους ήρθε η καταστροφή… ο σεισμός του 1932 ξαναζωντάνεψε γιατι…

ΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ (κούφια η ώρα… τι ανοησίες θεε μου!)

ΑΝ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ (του Νιαγάρα θα εννοεί)

ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΝΕΡΆ (θα τα ψεκάζει μόνος του τις νύχτες ο φευ-ζουμποδήμαρχος με ντι ντι τί)

ΑΝ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΑ ΝΕΡΑ (αυτό πάω πάσο είναι αλήθεια… τα νερά πέφτουν πάντα στη θάλασσα… και η βλακεία πέφτει πάντα σαν βόμβα!)

ΑΝ γίνουν όλα αυτά …ΤΌΤΕ ΛΥΠΑΤΑΙ…

Και βγαίνει ξαφνικά από μέσα του η Μάρθα Βούρτση … και ΝΑ που πεινάνε οι οικογένειες των ψαράδων του Δήμου Αριστοτέλη… του Δήμου που στην παραλία του Στρατωνίου αποδεδειγμένα ζει ο Ιππόκαμπος, το πιό ευάλωτο σε “δηλητήρια” θαλασσινό πλάσμα. Αλλά αυτός ούτε που το ξέρει, ούτε θέλει να το δεί και τελικά αν βουτήξει ποτέ ίδιος στο Στρατώνι από τόσο ενσωματωμένο ψεύτικο, δασκαλεμένο και άρτια πακεταρισμένο ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ δεν θα γλιτώσουν ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΙ.

Θα πρέπει να ντρέπονται οι ψαράδες ε;

 

Y.Γ. Έχει κι άλλα βιντεάκια για διασκέδαση θρίλερ. Θα επανέλθουμε φυσικά.