Τι μας είπε ο Καναδός;

IMG_0163Μετά την πρωϊνή συνέντευξη τύπου του Πρόεδρου του Καναδού έχω να πω ότι είμαστε μόνο για κλάματα αγαπητοί μου συμπατριώτες και συναγωνιστές. Αφήσαμε της Κατερίνες , του Τόληδες, τους παπαδιάβολους  και τους δημάρχους  να μας φτάσουν ως εδώ. Δεν έχετε παρά να διαβάσετε λίγο ΤΙ είπε και ΠΩΣ το είπε ο Καναδός….Και δυστυχώς έχει δίκιο.

«Δεν λάβαμε υπ όψη μας ότι στην Ελλάδα μια επένδυση θα μπορούσε να πολιτικοποιηθεί. Δυστυχώς η δική μας επένδυση χρησιμοποιήθηκε σαν παιχνίδι στα χέρια των πολιτικών.  Και μιλάμε για άρρωστα πολιτικά παιχνίδια…

Δεν υπάρχει πρόβλημα , ούτε με την ακεραιότητα της επένδυσης, ούτε με την  διαδικασία, ούτε με τα σχέδια και τις προβλέψεις μας, ούτε με την αποδοχή  από την τοπική κοινωνία… ήταν το πολιτικό παιχνίδι που έπαιξαν. Δεν ήταν επένδυση γι’ αυτούς, ήταν απλώς ένα παιχνίδι.»

“Για να γίνουν μεγάλες επενδύσεις θα πρέπει να υπάρξει μια συνεργασία, μια συνεργατική σχέση ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και στις εταιρείες. Μόνο έτσι μπορούν να επιτύχουν οι επενδύσεις…. υπάρχουν οι Έλληνες Υπουργοί που πάνε στη Βοστώνη και στη Νέα Υόρκη και στην Ευρώπη και λένε ας έρθουν επενδυτές στην Ελλάδα. Τι παράδειγμα θα δούνε; Εμείς είμαστε το παράδειγμα που δείχνει  εάν οι άλλοι επενδυτές θα πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα ή όχι!”

“Είναι πολύ δύσκολο να ξέρουμε γιατί υιοθετεί αυτή τη στάση η κυβέρνηση. Θα πρέπει να πάμε πίσω στην εποχή που ήταν αντιπολίτευση….τότε υπήρξε μια μικρή τοπική μειονότητα αντίθετη στο έργο. Υπήρχαν άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι αν θέλετε έδιναν την εντύπωση ότι αυτή η ομάδα ήταν μεγαλύτερη. Έτσι δημιουργήθηκε ένα θέμα μεγάλο το οποίο  πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση.”

“θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο για εμένα να σηκωθώ και να πω ότι υπό τις υπάρχουσες συνθήκες ή ότι «η Ελλάδα είναι ένα καταπληκτικό μέρος, πηγαίνετε και επενδύστε εκατομμύρια δολάρια»…. Οι επενδυτές μας είναι οι μεγαλύτεροι επενδυτές στον κόσμο όπως η Fidelity η BlackRock κι άλλες και θα πρέπει να ξέρετε ότι χάνουν πάρα πολλά χρήματα. Δεν αφήνει μια καλή γεύση, για να το θέσω έτσι. Είναι στα χέρια της Κυβέρνησης, εμείς είμαστε εδώ να επενδύσουμε να ξοδέψουμε, να δώσουμε δουλειά σε ανθρώπους, να ρίξουμε χρήματα στο σύστημα, αλλά χρειαζόμαστε έναν αληθινό εταίρο. Και επί του παρόντος αυτό δεν ισχύει.”