να ξαναγράψουμε την ιστορία για να αποποινικοποιήσουμε την “κινηματική βία” του #skouries;

Photo_002_Alexandros_Michailidis_Skouries-Halikidiki_211012Τον 13ο αιώνα μ. Χ. ο Νικηφόρος Χούμνος ένας Θεσσαλονικιός λόγιος  έγραψε: «Ουδείς άπολις, μέχρις αν η των Θεσσαλονικέων η πόλις» (“Κανένας δεν μπορεί να είναι χωρίς πατρίδα, όσο υπάρχει η Θεσσαλονίκη”).

Νομίζουμε, ότι αυτή η φράση του λόγιου της βυζαντινής εποχής θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα για να συνοψίσει την φιλόξενη πατρίδα που αποτελεί το «παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων»  για όσους και όσες φιλοδοξούν να γίνουν γνωστοί στο πανελλήνιο και οικονομικά ανεξάρτητοι  μέσω της ενασχόλησης του με την πολιτική με μια βασική προϋπόθεση.

Να συνταχθούν μαζί του στον «ιερό πόλεμο» που έχει κηρύξει στην αρχαιότερη παραγωγική δραστηριότητα της ΒΑ Χαλκιδικής. Τη μεταλλευτική δραστηριότητα.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο έχουμε κατά καιρούς “αναγγελίες”, που το «παρατηρητήριο» βαφτίζει  είτε ως… επιστημονικές μελέτες, είτε ως… ανεξάρτητα ερευνητικά πορίσματα, τα οποία επιχειρούν να υφάνουν και να απλώσουν έναν μανδύα αποποινικοποίησης επάνω  από  τα δεκάδες  κρούσματα τυφλής βίας και της ιδεολογικής τρομοκρατίας  που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια  στην περιοχή, στο όνομα ενός «αγώνα» εναντίον των μεταλλείων.

Ματαιοπονεί το antigoldgr.org και μαζί του όποιος επιχειρεί να δώσει άμεσα ή έμμεσα πιστοποιητικά νομιμότητας με επιστημονικοφανής ενέργειες που στην ουσία αποτελούν την επιτομή των γνωστών αντιμεταλλευτικών επιχειρημάτων.

Η επιστημονική αλήθεια είναι μια και η ιστορία εξίσου. Δεν αλλάζει, δεν νοθεύεται, δεν παραγράφεται, δεν παραχαράσσεται και ό,τι γράφει δεν ξεγράφει…

Photo_013_Alexandros_Michailidis_Skouries-Halikidiki_211012

Photo_004_Alexandros_Michailidis_Skouries-Halikidiki_211012Αυτές οι ιστορικές εικόνες (μερικές μόνο)δεν σβήνουν από την ιστορική συνείδηση και μνήμη..
Όσες ιστορίες και να ξαναγράψουν οι “
antigold” λάτρεις του real estate στα δάση της ΒΑ Χαλκιδικής

 [ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 27/11/2015]