ο τόλης την πάτησε…

SYNEDRIO XALKOY STO LONDINO 8-9 OCT 2015Το 2ο Συνέδριο για τα συμπυκνώματα χαλκού γίνεται στις 8-9 Οκτωβρίου – χθες και σήμερα – στο Λονδίνο και έχει μεγάλο ενδιαφέρον για εμάς στην Ελλάδα μας πληροφορεί ο πρωθιερέας της antigold προπαγάνδας Τόλης Παπαγεωργίου μέσα από το γραφικό μπλογκ του.

«Μια από τις ενότητες του χθεσινού προγράμματος ήταν «Τα σύνθετα συμπυκνώματα και οι εξελίξεις στην πυρομεταλλουργική τεχνολογία», μας πληροφορεί ο Τόλης και συνεχίζει με μαθήματα ορυκτολογίας:

«Σύνθετα συμπυκνώματα» είναι αυτά που λόγω της ορυκτολογικής σύνθεσης του μεταλλεύματος παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά ακαθαρσιών όπως αρσενικού και αντιμονίου, που δημιουργούν προβλήματα στην πυρομεταλλουργική επεξεργασία. Τα λένε και «βρώμικα» συμπυκνώματα ενώ στο πρόγραμμα του συνεδρίου χαρακτηρίζονται «πονοκέφαλος για τη βιομηχανία».

Είπε κανείς το αντίθετο; Είπε πως δεν είναι πονοκέφαλος για την βιομηχανία; Αρκεί και μόνο να δει κανείς την πολυπλοκότητα και το κόστος του flash smelting για να καταλάβει πόσο state of the art είναι η διαδικασία και γιατί απαιτήθηκαν τόσα χρόνια έρευνας για να δώσει εφαρμόσιμα αποτελέσματα. Να σημειώσουμε πως σύνθετα συμπυκνώματα δεν είναι μόνο με αρσενικό και αντιμόνιο, αλλά και με άλλα στοιχεία.

Ακούστε τώρα που το πάει ο μπαγάσας… Δεν παίζεται ο τύπος…

«Μα γιατί να είναι πονοκέφαλος αφού οι Έλληνες μηχανικοί της Ελληνικός Χρυσός, μαζί με την Φινλανδική Outotec, την έχουνε βρει τη λύση; Γιατί δεν είναι και αυτοί οι Έλληνες μηχανικοί σήμερα εκεί, στο Λονδίνο, μαζί με όλη τη βιομηχανία χαλκού, για να ανακοινώσουν πανηγυρικά τη μεγάλη επανάσταση που έφεραν οι δυο αυτές εταιρείες στην παγκόσμια μεταλλουργική βιομηχανία;»

Φοβερός έτσι; Σαν το ανέκδοτο με το λαγό…. «Και γιατί δεν φοράς το κράνος σου;»…

ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ ΟΜΩΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ… Όπως διαβάζω στο politesaristoteli.blogspot (εδώ),

«Τα βασανιστικά ερωτήματα του  “παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων” θα τα θέσουν οι Έλληνες μηχανικοί της Ελληνικός Χρυσός που συμμετέχουν στο συνέδριο και ένας εξ αυτών μας έστειλε και τη φωτογραφία που δημοσιεύουμε και θα γίνουν και οι ανάλογες ανακοινώσεις. Επιπλέον, στέλνουν μέσω ημών τα χαιρετίσματα τους στο “antigoldgr.org” και όπως μας πληροφόρησαν αναμένονται συνταρακτικές ειδήσεις προσεχώς στο ζήτημα της μεταλλουργίας χαλκού – χρυσού, που θα προκαλέσουν αίσθηση.»

Καλά, Τόλη, μη κλαίς… Και οι μεγάλοι άνδρες κάνουν λάθη… Εδώ ολόκληρος Ναπολέων και έχασε στο Βατερλό…

Και βέβαια η ανάρτηση Τόλη τελειώνει –με τι άλλο­, με σπέκουλα… Αυτή τη φορά η συνταγή είναι ελαφρώς αλλαγμένη: Σπέκουλα με πολύ λαϊκισμό (όσο πάρει), δύο φλιτζάνια «αγωνιστική κατακραυγή», τρία κουταλάκια του γλυκού «υποδείξεις στο υπουργείο» και μια ιδέα «είστε όλοι πουλημένοι» για άρωμα…

«[..] Στο Λονδίνο να πάνε να τα πούν αυτά που λένε εδώ. Αν κάποιος εκεί στο Λονδίνο έλεγε στους συνέδρους ότι εμείς στην Ελλάδα αδειοδοτήσαμε περιβαλλοντικά flash smelting με 11% αρσενικό στην τροφοδοσία και τώρα το σκεφτόμαστε αν θα το αδειοδοτήσουμε και τεχνικά, η χώρα μας θα ήταν ο περίγελως όλης της βιομηχανίας χαλκού. Δεν είναι γιατί κανείς δεν τους το είπε.

Εδώ ζούμε μια εικονική πραγματικότητα όπου αυτή η εταιρεία και τα στελέχη της είναι ευυπόληπτοι επενδυτές, τους δίνεται άφθονος χρόνος στα (εξαγορασμένα) κανάλια και ραδιόφωνα, μπαινοβγαίνουν στα Υπουργεία, διαπραγματεύονται, ζητούν πολιτική λύση. Προσφεύγουν στο ΣτΕ και δικαιώνονται. Αλλού, θα τους κυνηγούσε η δικαιοσύνη για εξαπάτηση του Δημοσίου.

Οι αρμόδιοι του Υπουργείου Περιβάλλοντος ας ανοίξουν επιτέλους τα μάτια τους να δουν τι γίνεται στον έξω κόσμο. Ας πάνε σε κανένα συνέδριο, ας ψάξουν λίγο τη βιβλιογραφία. Αυτή η κωμωδία πρέπει επιτέλους να πάρει τέλος.»

Μήπως αντί να διαβάζεις τους τίτλους στο πρόγραμμα του συνεδρίου, να διάβαζες και τις ανακοινώσεις μήπως και μάθεις και τίποτα;;;

Υ.Γ. Διάβασα πρόσφατα σε κάποιο μπλογκ πως αν επανέλθει η κανονικότητα στις Σκουριές και ξεφουσκώσει το «κίνημα», κάποιοι από τους κατηγορούμενους θα οδεύσουν προς την φυλακή. Το θεώρησα υπερβολή, αλλά βλέποντας πως όσο πλησιάζουμε σε κοινή λύση κάποιοι ανεβάζουν τους τόνους υστερικά, αρχίζω κι έχω και δεύτερες σκέψεις…