ο σκουρλέτης και οι επιλεκτικές δηλώσεις του

550_334_440072

Τις επιλεκτικές δηλώσεις και την τακτική χαμαιλέοντα έχει ασπαστεί ο «νέος» υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κος Π. Σκουρλέτης όσον αφορά την υπόθεση Σκουριές. Σε «φίλια» ΜΜΕ εμφανίζεται αυστηρός και τιμωρός και σε άλλα καταδεκτικός και υπερασπιστής της νομιμότητας. Στην παρακάτω συνέντευξη, για παράδειγμα, που έδωσε στην λατρευτή μας ΕΡΤ, ούτε μια φορά δεν επανέλαβε τις προχθεσινές του δηλώσεις πως αν το ΣτΕ αποφασίσει θετικά, η επένδυση θα ξαναλειτουργήσει… Αντ’ αυτού προανήγγειλε το δεύτερο ανάχωμα της άμυνάς του που πρόκειται να παρατάξει, τα περίφημα «πορίσματα» των επιθεωρητών περιβάλλοντος που αναμένονται.

Έτσι, στη συνέντευξη που έδωσε χθες το πρωί στην ΕΡΤ ο Σκουρλέτης αναφέρθηκε στα «ψέματα» που αναπαρήγαγε η ΝΔ κατά την  προεκλογική περίοδο για την υπόθεση των Σκουριών: «Τα όσα λέχθηκαν περί δήθεν αποφάσεων του ΣΤΕ που αγνοήθηκαν από την ηγεσία του Υπουργείου είναι απόλυτο ψέμα διότι όσες παλαιότερες αποφάσεις υπήρξαν έχουν γίνει σεβαστές αλλά για την συγκεκριμένη απόφαση που πάρθηκε όσο ήμουν εγώ στο Υπουργείο δεν έχει παρθεί μέχρι την στιγμή που μιλάμε κάποια απόφαση από το Στε» δήλωσε κατηγορώντας τα συστημικά κανάλια που διέδιδαν ψεύδη περί του ζητήματος.

Η πραγματική κύρια προσφυγή της Ελληνικός Χρυσός θα συζητηθεί στις 2 Οκτώβρη. Στις 15 του μηνός ζητήθηκε η προσωρινή αναστολή της απόφασης από την εταιρεία και αυτό δεν έγινε δεκτό από το Στε, υπενθύμισε.

«Εμείς έχουμε ζητήσει από την εταιρεία να σεβαστεί τις υποχρεώσεις αυτές που έχουν υπογραφεί μεταξύ του Δημοσίου και της εταιρείας, ένας από τους όρους αφορά την παρουσίαση σύγχρονου τρόπου μεταλλουργίας παραγωγής χρυσού επί τόπου, δηλαδή επιτόπιας δοκιμής έτσι ώστε να αποδείξουμε ότι είναι ακίνδυνη για το περιβάλλον. Η εταιρεία καλείται να το αποδείξει.»

«Η εταιρεία επικαλείται ότι υπάρχουν και ενδεχομένως να υπάρχουν εργαστηριακές εφαρμογές στην Φινλανδία αλλά δεν προβλέπεται αυτό στην σύμβαση, ότι μπορεί με αυτό τον τρόπο να καλύψει την υποχρέωσή της. Δεν το έχει κάνει και δεν το ανακαλύψαμε εμείς αυτό, δεν το έχει κάνει  εδώ και τρία χρόνια».

«Πρέπει να καταλάβει η Ελληνικός Χρυσός ότι όταν υπογράφουμε κάτι με το Ελληνικό Δημόσιο πρέπει να το σεβόμαστε. Δεν είναι στον αέρα αυτό, δεν γίνεται αυτό για να ταλαιπωρούμε τους επενδυτές είναι για να προστατεύουμε το περιβάλλον την απασχόληση δεν είναι μόνο η εξόρυξη στην Χαλκιδική υπάρχουν και άλλες χρήσεις και άλλες θέσεις εργασίας και υπάρχουν και ανθρώπινες ζωές» πρόσθεσε.

«Υπάρχουν ζητήματα και άλλα που έχουν να κάνουν με περιβαλλοντικές παραβιάσεις εκ μέρους της εταιρείας. Περιμένω να μου στείλουν κάποια πορίσματα από τους Επιθεωρητές περιβάλλοντος οι οποίοι έκαναν επιτόπιες αυτοψίες, έχουν καθυστερήσει εν μέρει δικαιολογημένα λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά καλό είναι να τα έχουμε μέχρι την Παρασκευή. Πρέπει να έχουμε όλη την εικόνα στα χέρια μας».

Για την συνάντηση με τους εργαζομένους κατά την διάρκεια παράδοσης παραλαβής ο Π. Σκουρλέτης δήλωσε πως τους εξήγησε τις απόψεις του Υπουργείου και τους είπε πως στην συνάντηση με την εταιρεία την Δευτέρα να είναι παρόντες και αυτοί. Γιατί, όπως εξήγησε,  ενδεχομένως να υπάρχει θέμα παραπληροφόρησης και των ίδιων των εργαζομένων.

«Είναι η πρώτη φορά που συναντιέμαι με την εταιρεία, θα τους ρωτήσουμε γιατί δεν κάνουν αυτό το οποίο προβλέπεται».

Δείτε εδώ και το βίντεο από τη συνέντευξη, το οποίο ανέβασε στο YouTube η ΑΥΓΗ… Κρίμα, για μια στιγμή είχαμε αναθαρρήσει… Λέτε η τριμερής συνάντηση της Δευτέρας να είναι άλλο ένα φιάσκο; Μια κίνηση χωρίς ουσία για να λειανθεί το προεκλογικά τσαλακωμένο προφίλ του «νέου» υπουργού;;;

 

[ΠΗΓΗ: http://alterthess.gr/, 25/09/2015]