ο σκουρλέτης “δεν καταλαβαίνει τους εργαζόμενους” και ονειρεύεται αυτοδυναμία!

24b8844db1e79ae9f6b29c366c426272

Την εκτίμησή του ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας στις εκλογές είναι εφικτός εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας για τις εκλογές και τον ΣΥΡΙΖΑ στον «ΒΗΜΑ FM». Οι επισημάνσεις είναι δικές μας:

«Η εκτίμησή μου κατ’ αρχήν είναι ότι η αυτοδυναμία είναι εφικτή. Νομίζω ότι όσοι συμφωνούν στη νέα προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα αν είχαν ψηφίσει «παρών» , θα πρέπει να είναι στα ψηφοδέλτια», τόνισε σχετικά, ενώ αναφερόμενος στο «άνοιγμα» των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, πρόσθεσε ότι «συμφωνώ εντελώς με μια τέτοια προσέγγιση. Αυτή η διευρυμένη απήχηση που θεωρώ εγώ ότι υπάρχει, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να βρει την αντανάκλασή της και στη σύνθεση της κυβέρνησης και στους υποψηφίους».

Ακόμη, ο υπουργός μίλησε για τα ορυχεία στις Σκουριές και την απόφασή του να αναστείλει τις εργασίες. «Κάνουν μεγάλο λάθος όσοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν την απόφαση του υπουργείου σε σχέση με τις Σκουριές με όρους προεκλογικούς. Θα έπρεπε να έχει γίνει μήνες πριν. Η Eldorado, η Ελληνικός Χρυσός, είχε τρία χρόνια μπροστά της από τότε που ξεκίνησαν οι εργασίες για να παρουσιάσει έναν σύγχρονο, ασφαλή τρόπο μεταλλουργίας. Δεν το έκανε, ήταν συμβατική της υποχρέωση, της δόθηκε σήμα ότι πρέπει να το κάνει, το αγνόησε. Επικαλείται κάτι εργαστηριακές, εν πάση περιπτώσει, έρευνες στη Φινλανδία, αλλά η σύμβαση λέει άλλα πράγματα. Ή θα κινηθούμε με βάση τη νομιμότητα, η οποία εξασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον ή τελικά θα αποδεχτούμε ότι κάποιοι στην Ελλάδα μπορούν να επενδύουν όπως θέλουν και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες», σημείωσε.

«Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι και την στάση των εργαζομένων, οι οποίοι αποδέχονται τον εκβιασμό της εταιρείας που τους έχει βάλει σε διαθεσιμότητα, όταν μπορούν να προσφύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας, διότι η διαθεσιμότητα είναι παράνομη, αφού δεν έχουν σταματήσει συνολικά οι εργασίες. Θεωρώ ότι η συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζομένων – κι έχουν μάθει ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων βλέπει με διαφορετικό τρόπο τα πράγματα – θα πρέπει να κινηθεί στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των συμφερόντων τους», πρόσθεσε.

Αν θέλετε ένα σχόλιο οπωσδήποτε, θα σας παραπέμψω στο αγαπημένο έργο του θεάτρου σκιών, των παιδικών μας χρόνων, «Ο Καραγκιόζης Υπουργός»….

ΠΗΓΗ: www.antenna.gr/news/-/article/420533/twitter-article , 24/08/2015