η αριθμητική τσίπρα και οι δηλώσεις σκουρλέτη

tsipras-skourletisΣιγά τα αυγά… καταλάβαμε πως ο κος Τσίπρας έκανε λάθος και αντί για 2.000 εργαζόμενους είπε 5.000 στη χθεσινή συνέντευξή του «στο «Κόκκινο». Δεν είχαμε ανάγκη την παρέμβαση της κας Ιγγλέζη (που ήταν αυτό το κορίτσι τόσο καιρό) για να υποδείξει το λάθος… Διαβάζω μάλιστα στο «Πρώτο Θέμα» τα εξής:

«Την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε η παρέμβαση της Κατερίνας Ιγγλέση, βουλευτού Χαλκιδικής, η οποία ανέγνωσε κείμενο διαμαρτυρίας της τοπικής οργάνωσης Ιερισσού για τις δηλώσεις του σε ό,τι αφορά τις Σκουριές, στη χθεσινή συνέντευξή του. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ήταν λάθος του που αναφέρθηκε σε 5.000 εργαζόμενους της Eldorado και ότι αυτό το λάθος δεν ήταν εσκεμμένο. Σημείωσε ότι η στάση της κυβέρνησης είναι στην κατεύθυνση της δικαίωσης των αγώνων των κατοίκων και της προστασίας του περιβάλλοντος. Υποσχέθηκε ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και το να μην μείνουν άνεργοι οι 1.900 εργαζόμενοι της εταιρείας. Σημείωσε, δε, ότι αυτοί που ελέγχουν την εταιρεία παίζουν ένα ρόλο με τα ΜΜΕ. Μετά τον Αλέξη Τσίπρα, το λόγο για το θέμα πήρε ο αρμόδιος υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα στην κατεύθυνση της δικαίωσης του αγώνα».

Για να δούμε και τον Σκουρλέτη… Σήμερα, στην συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε μια δήλωση ενδεικτική των προθέσεών του μετά την ανάγνωση από την Ιγγλέζη της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Ιερισσού:

«Μου κάνει εντύπωση η σκληρή ανακοίνωση των συντρόφων καθώς πριν 3 ημέρες συναντηθήκαμε για το ζήτημα… Συμφωνήσαμε ότι θα κάνουμε συνάντηση στο υπουργείο με όλους τους αρμόδιους και έπειτα συνάντηση σε πολιτικό επίπεδο για να αποφασίσουμε τα βήματα που σε κάθε περίπτωση θα είναι στην κατεύθυνση της δικαίωσης του αγώνα των κατοίκων».

Άρα γίνονται και κρυφές συναντήσεις με τους «συντρόφους»; Εκτός του ότι κάποιος πρέπει να πει στον κο Σκουρλέτη ποιοι είναι οι πραγματικοί κάτοικοι στην ΒΑ Χαλκιδική, αν αποφασίσει και ο νέος ΥΠΑΠΕΝ να ακολουθήσει την γραμμή Λαφαζάνη, προβλέπω στα –ουκ ολίγα– προβλήματα που έχει να λύσει ο κος πρωθυπουργός, εκτός από τον εσωκομματικό πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ, τη συμφωνία, τους δανειστές, το χρέος, τους συνταξιούχους, το ασφαλιστικό, την ανεργία, το ΦΠΑ, τα ελλείμματα, την φοροδιαφυγή και όλα τα άλλα, να προστεθεί και ένα ακόμη… οι μεταλλωρύχοι…

Να μην επαναλάβω πως όλοι οι πιθανοί επενδυτές στην Ευρώπη και όχι μόνο έχουν στραμμένο το βλέμμα στην Ελλάδα για να δουν πως θα διαμορφωθεί το τοπίο απέναντι στους επενδυτές… Εκτός και αν κάτι έχω καταλάβει λάθος και δεν θέλουμε επενδύσεις, ούτε και ανάπτυξη… (όπως έχει δηλώσει ο Οικολόγος-Πράσινος-Τσιρώνης σε συζητήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου…).