43+1 βουλευτές συριζα λένε οχι στην παναρίτη

ImageHandler

Διαβάζουμε στο left.gr πως 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την ανάκληση του διορισμού της Ελένας Παναρίτη στο ΔΝΤ με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, το προεδρείο της ΚΟ και την πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην επιστολή που υπογράφεται μεταξύ άλλων και από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Νίκο Φίλη και Θανάση Πετράκο, αλλά και από την δική μας Κατερίνα Ιγγλέζη, (δείτε εδώ όλους τους υπογράφοντες), αναφέρεται:

«Mε κατάπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Έλενα Παναρίτη ορίστηκε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Κι αυτό παρά το ότι η πολιτεία της βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες, τις αντιλήψεις και την πολιτική που πρεσβεύει –και με βάση την οποία εξελέγη– ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια εξέχoυσα εκπρόσωπος της μνημονιακής πολιτικής δεν μπορεί να εκφράζει τη σημερινή κυβέρνηση. Το ζήτημα δεν είναι συμβολικό, είναι πολιτικό. Είναι μια λάθος απόφαση και ζητάμε την άμεση ανάκλησή της».

Αυτή η επιστολή με κάνει να έχω δεύτερες σκέψεις… Η κα Παναρίτη, πρώην βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, είναι προφανώς οπαδός του πολιτικού οπορτουνισμού, αλλά μήπως είναι συγχρόνως και κατάλληλη για τη θέση, ως τεχνοκράτης; Γιατί όλοι αυτοί οι βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ δεν την θέλουν; Μήπως απλά γιατί δεν είναι γέννημα-θρέμμα του κόμματος; Και η υπογραφή της Ιγγλέζη, που αποδεδειγμένα δεν ξέρει που την βάζει, αλλά και του επαναστάρη Διαμαντόπουλου, με κάνει να έχω σοβαρές αμφιβολίες για τα κίνητρα των Συριζαίων βουλευτών…

“SOS Panariti”…;;;