τι λέει η ιγγλέζη για την απόφαση ΣτΕ;;; το βιολί της…

UB2o6DKrcZ0

Διαβάζουμε στην Εφημερίδα των Συντακτών πως «Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, η νομοθεσία ορίζει ότι οι άδειες αυτές ΔΥΝΑΝΤΑΙ να χορηγούνται κατά παρέκκλιση των πολεοδομικών διατάξεων. Το ΣτΕ ερμηνεύει λοιπόν τη λέξη δύνανται ως εξής: Η διατύπωση αυτή δεν έχει την έννοια ότι καθιερώνει διακριτική ευχέρεια της πολεοδομικής αρχής να χορηγεί ή όχι την παρέκκλιση, αλλά εισάγει δέσμια αρμοδιότητα αυτής να εγκρίνει την παρέκκλιση. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις νομικών κύκλων, η απόφαση δεν συνεπάγεται ότι δίνεται πράσινο φως στην ανέγερση του εργοστασίου καθώς η εταιρεία δεν διαθέτει πολεοδομική άδεια. Να θυμίσουμε ότι το ΥΠΑΠΕΝ τον Φεβρουάριο ανακάλεσε για επανέλεγχο δύο άδειες της αρχιτεκτονικής και μηχανολογικής μελέτης του εργοστασίου εμπλουτισμού της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές».

Η απερίγραπτη Ιγλέζη ουσιαστικά δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΥΠΑΠΕΝ θα κάνουν ότι μπορούν για να κωλυσιεργήσουν περαιτέρω την ολοκλήρωση της αδειοδοτικής διαδικασίας… Ακούστε δήλωση: «Για ευνόητους λόγους τα συστημικά MME σπεύδουν να ισχυριστούν ότι η απόφαση του ΣτΕ σημαίνει και ότι η εταιρεία απέκτησε πολεοδομική άδεια», δηλώνει στην Εφ.Συν. η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη. «Η ανάκληση των αδειών από το υπουργείο δεν βασίζεται σε αυτή την απόφαση της ΔΙΠΕΧΩΣ, αλλά σε άλλες ελλείψεις στον φάκελο που παρουσίασε η εταιρεία. Η δικαστική εξουσία για άλλη μια φορά παράγει νομολογία κατά παραγγελία μιας εταιρείας. Ο Μεταλλευτικός Κώδικας αναφέρει ρητά: “Οι άδειες αυτές δύνανται να χορηγούνται κατά παρέκκλιση”. “Δύνανται” σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει κάτι υποχρεωτικό.»

Ιγγλέζη σε ρόλο ερμηνευτή νόμων και κωδίκων… Μήπως να κάνει κανένα μάθημα ελληνικών; «Δύνανται» σημαίνει ακριβώς αυτό… Πως η εταιρεία «δύναται» να πάρει την άδεια αν το επιθυμεί… Άντε.. Γεμίσαμε γραμματιζούμενους…