γιαννάκη… take five!

aristotelis

ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΕΝΤΑΥΘΑ

Διαβάσαμε την ελεγεία που αναρτήσατε και στο website του Δήμου μας και έχουμε να επισημάνουμε τα εξής πέντε θεματάκια:

1. Η νεα Δημοτική αρχή αποποιείται των ευθυνών της για την πόλωση και τον διχασμό της τοπικής κοινωνίας με τις διαδοχικές αποφάσεις της κατά της συνέχισης της μεταλλευτικής δραστηριότητας, ξεχνώντας ότι τουλάχιστον οι μισοί δημότες έχουν την αντίθετη άποψη, τόσο στις δημοτικές όσο και  (πολύ περισσότερο) στις βουλευτικές εκλογές.

2. Αφαιρεί από τους μεταλλωρύχους το δικαίωμα στην εργασία, την αυτοδιάθεση, την σκέψη, την βούληση και την διεκδίκηση των αυτονόητων, τοποθετώντας τους στη θέση των “εκβιαζόμενων” από την εταιρεία. Με αυτό τον τρόπο υποβαθμίζει τόσο τις ανάγκες τους, όσο και την νοημοσύνη τους, ή την διάθεσή τους για ένα καλύτερο αύριο.

Μια τέτοια θέση δεν τιμά/ δεν σέβεται την τοπική αυτοδιοίκηση ως θεσμό αλλά και την ίδια την δημοκρατία.

3. Αναφέροντας συνεχώς την φράση “εκβιαστικά διλήμματα” και ζητώντας από την εταιρεία να “ξεκαθαρίσει την θέση της σε σχέση με τους εργαζόμενους” προσπαθεί να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις για τις αντιπαραθέσεις και την όξυνση που η ίδια η δημοτική αρχή επιχειρεί εδώ και καιρό μη εκπροσωπώντας το σύνολο των δημοτών, αλλά μέρος αυτών που αντιτίθενται στην μεταλλευτική δραστηριότητα.

4. Αδυνατεί να αναγνώσει και να κατανοήσει το εδώ και χρόνια κατατεθειμένο επενδυτικό σχέδιο, το οποίο και σαφές είναι και εγκεκριμένο και αναφέρει ρητά όλες τις περιοχές που αναπτύσσεται ή θα αναπτυχθεί η μεταλλευτική δραστηριότητα.  Τα περί όρων και κανόνων είναι έωλοι και ποταποί ισχυρισμοί που σκοπό έχουν την δημιουργία εντυπώσεων και την παραπλάνηση των ίδιων των δημοτών. Τίποτε δεν έχει αλλάξει στο επενδυτικό σχέδιο και κανένας νέος όρος ή κανόνας, ή περιοχή δεν έχει προστεθεί ή μεταβληθεί… μόνο η δημοτική αρχή άλλαξε.

Δυστυχώς ή ευτυχώς ένα επενδυτικό σχέδιο δεν έχει πολιτική χροιά και δεν στηρίζεται στην μεταβολή των διαθέσεων ή των τοποθετήσεων κάποιων.

5. Διαχωρίζει τους πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη και κωφεύει στο κάλεσμα για διάλογο που έχουν εκφράσει οι Μαντεμοχωρίτες.

Μια τέτοια ανακοίνωση, απαξιωτική προς κάθε διάλογο και κάθε πιθανότητα εύρεσης λύσης, αδιάφορη στις ανάγκες των δημοτών που και πλειοψηφία να μην ήταν και πάλι θα έπρεπε να εισακούγονται, που αποξενώνει όλους εκείνους που επίσης θα έπρεπε να εκπροσωπεί, είναι τουλάχιστον ντροπή για τον δήμο μας.