ο τόλης λέει την αλήθεια για τη…”δική μας τοπική αυτοδιοίκηση”

maxresdefault

Σε άρθρο της Καθημερινής της Κυριακής σχετικό με τη σημερινή κατάσταση στις Σκουριές, φιλοξενούνται δηλώσεις του κου Τόλη Παπαγεωργίου, ο οποίος αναλύει την κατάσταση στο δήμο μας…

[…] Στην κινητοποίηση [Σ.Σ. εννοεί της Κυριακής 15 Φεβρουαρίου] συμμετείχε και η τοπική βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη. Απείχε όμως ο Τόλης Παπαγεωργίου, πολιτικός μηχανικός και βασικό μέλος του αντιμεταλλευτικού κινήματος. «Δεν στρεφόμαστε εναντίον των εργαζομένων. Εάν ανεβαίναμε στο εργοτάξιο δεν μπορούσε να εγγυηθεί κανείς ότι δεν θα γινόταν προβοκάτσια. Οποιαδήποτε σύγκρουση και επέμβαση τα αστυνομίας θα ήταν αρνητική για την κυβέρνηση και για εμάς» λέει. Ο κ. Παπαγεωργίου κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε επεισόδια που είχαν συμβεί παλιότερα για τις Σκουριές. Συνολικά σε πέντε κακουργηματικές και έξι πλημμεληματικές δικογραφίες οι κατηγορούμενοι φτάνουν τους 360.

Για τον κ. Παπαγεωργίου ένα πρώτο σημαντικό βήμα κατά της εξόρυξης ήταν οι τελευταίες δημοτικές εκλογές. «Θεωρούμε μεγάλο επίτευγμα που έχουμε δική μας τοπική αυτοδιοίκηση λέει. Το κίνημα επέλεξε στο πρόσωπο του Γιάννη Μίχου έναν υποψήφιο. Η επιλογή του στηρίχθηκε από ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγους Πράσινους και ΑΝΕΛ. Οι πολέμιοι της εξόρυξης χρυσού του ζήτησαν να υπογράψει μια διακήρυξη κατά της μεταλλουργίας και στελέχωσαν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του. Από τους 16 συμβούλους της πλειοψηφίας οι 14 προέρχονται από την επιτροπή αγώνα.»