Και το νόμπελ ασχετοσύνης στον αριστείδη!!!

skouries

Το Νόμπελ ασχετοσύνης  πηγαίνει στον κο Αριστείδη Μάτιο της εφημερίδας Δημοκρατία, που ανέλαβε να γράψει κι αυτός ένα «ρεπορτάζ» από το σπίτι του για τις συγκεντρώσεις στις Σκουριές εχθές… Διαβάστε πως αρχίζει το άρθρο, που σημειωτέον είχε τον τίτλο «Το βουνό της οργής»!!!

«Τους χώριζαν μόνο μερικές εκατοντάδες μέτρα… Μια σπίθα έλειπε χθες στις Σκουριές για να τιναχτούν όλα στον αέρα. Από τη μια πλευρά, συγκεντρωμένοι, οι εργαζόμενοι της Eldorado Gold καθηλωμένοι μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους, πνιγμένοι από την αγωνία μήπως οι οικογένειές τους μείνουν στον δρόμο. Απέναντι τους, οι αντιδρώντες στα μεταλλεία, σταυροφόροι τιμής στην προστασία του περιβάλλοντος, αυτοί που βάζουν τον τόπο τους πάνω απ’ όλα! Ο ηλεκτρισμός διάχυτος στο βουνό της οργής! Ανάμεσά τους ανθρώπινο τείχος αστυνομικών και απροσπέλαστες κλούβες κάθετα στον δρόμο. Όλα να κρέμονται από μια κλωστή.»

Αριστείδη, από μια κλωστή κρέμεται το μέλλον σου σαν δημοσιογράφος αν συνεχίσεις να γράφεις τέτοια…. Το Χονδρό Δένδρο απέχει 7 χιλιόμετρα από τις Σκουριές και τόσο ήταν και το πιο κοντά που βρέθηκαν εχθές οι δύο πορείες… Όσο για το «Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τον δρόμο», μια κλούβα είδαμε… Οι υπόλοιπες ισχυρές δυνάμεις που ήταν, οέο; Ίσως να έχεις προοπτικές για σενάρια ταινιών δράσης, αλλά για δημοσιογραφία, … άστο καλύτερα…

Για να βλέπουμε όλοι ποιοι αναλαμβάνουν όχι μόνο να ενημερώσουν αλλά και να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη…